Przedmiot nauczania: muzyka,plastyka,wiedza o kulturze,j.angielski
Post nr 1, Wysłany: 2013-01-27, 12:51 Praktyki pedagogiczne ciągłe...
Słuchajcie mam pytanie odnośnie praktyki pedagogicznej ciągłej. Mam po feriach zostać opiekunem praktyk studentki, która studiuje pedagogikę w zakresie sztuki czy jakoś tak to się nazywa. Chodzi o to, że po studiach nabywa kwalifikacje do nauczania zarówno muzyki, jak i plastyki. Ja w tym roku szkolnym mam tylko godziny z plastyki. Moje pytanie brzmi, czy mimo, że ja jestem jej opiekunem praktyk, może hospitować i prowadzić też zajęcia z muzyki prowadzone przez inną osobę (w sumie ma do wyrobienia 60h z muzyki i/lub plastyki)? Jeśli to ma znaczenie, to ja oczywiście też mam kwalifikacje do muzyki.
Przedmiot nauczania: język polski,historia
Wiek: 30 Dołączyła: 27 Sie 2007 Posty: 339 Skąd: Wielkopolska
Post nr 3, Wysłany: 2013-01-27, 14:39
W mojej szkole to normalne, że praktykant obserwuje lekcje kilku nauczycieli, nie tylko opiekuna. W ubiegłym roku miałam praktykantkę w szkole podstawowej, ja prowadziłam zajęcia również w gimnazjum. W czasie tych zajęć praktykantka chodziła na lekcje do moich koleżanek. Nie było problemu.
Przedmiot nauczania: język polski, przyroda
Post nr 6, Wysłany: 2013-01-27, 17:18
mateoo napisał/a:
to będzie inny przedmiot niż ja (opiekun pr.) prowadzę
No to co z tego? Sztucznie stworzony przedmiot SZTUKA to plastyka plus muzyka... czy jakoś tak... Więc musi student oba hospitować i z obu prowadzić lekcje. Logiczne chyba
_________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. Paulo Coelho
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum