Post nr 1, Wysłany: 2009-02-22, 22:05 FRANKOFONIA - scenariusz
[b]Kto obchodzi w swej szkole DNI FRANKOFOBI, i może podzielić się ciekawym scenariuszem, na część artystyczną. Myślałam o modzie Francuskiej tym razem? Proszę pomórzcie.
Post nr 2, Wysłany: 2009-02-23, 19:39 Re: FRANKOFONIA - scenariusz
maluta napisał/a:
Kto obchodzi w swej szkole DNI FRANKOFOBI, i może podzielić się ciekawym scenariuszem, na część artystyczną. Myślałam o modzie Francuskiej tym razem? Proszę pomórzcie.
Frankofobii? To chyba nie jest dobry pomysł...
_________________ Prywatnie żyję tak, jak każdy:
Jem, piję, sypiam, patrzę w gwiazdy
Sory ostatnio mam kłopoty z literówką, chodzi mi o FRANKOFONIE, tak jak pisałam w tytule. Myślę jednak, że jak ktoś ma coś do powiedzenia na ten temat, to się domyśli o co mi chodzi, ale dzięki za poprawkę. Pozdrawiam "ann"
My przygotowyjemy w swojej szkole Ja mam rolę Romea, a chodzi oczywiście o francuskie "Romeo et Juliette" w formie musicalu. Coś pięknego! Jesteśmy w trakcie przygotowań. Wystawiamy pod koniec marca w centrum kultury i kilka razy będzie też w szkole (na Europejski Dzień Języków, zakończenie roku itd.).
Czy nie powinien się tym zająć nauczyciel francuskiego? U mnie częścią artystyczną przygotowuje romanistka (scenariusz francuski) i muzyczka (chór, partie śpiewane).
_________________ 'Idź tam gdzie słyszysz śpiew, tam ludzie dobre serca mają. Źli ludzie - ach wierzaj mi - ci nigdy nie śpiewają.'
Goethe
Euzebiusz
Przedmiot nauczania: Język francuski
Post nr 5, Wysłany: 2009-04-01, 20:21
U nas w szkole opowiada sie żarty o Francuzach np:
Franek na wzór Arlekina,
Ćwiczy bica i ugina
Chudźca swego by umilić
Żywot swój i nie zaślinić,
Tylko farbą naturalną
Ścianę zrobić czystą, ładną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum