krufka
Przedmiot nauczania: edukacja elementarna, język angielski
Wiek: 23 Dołączyła: 21 Sty 2010 Posty: 11 Skąd: wielkopolskie
Post nr 1, Wysłany: 2010-04-14, 00:15 Metoda Storyline
Storyline, to takie moje małe pedagogiczne hobby. Zaraziła mnie nim na początku studiów moja obecna promotorka. Szukam nauczycieli, którzy pracują tą metodą celem wymiany doświadczeń.
Mam nadzieję, że ktoś do dyskusji się znajdzie. Kiedy prowadziłam w przedszkolu i podstawówce zajęcia ze story, to byłam zszokowana, bo nauczycielki przychodziły popatrzeć na praktykantkę i się dziwiły, że dzieci to tak wciąga. Wierzyć mi się nie chciało, że w całej szkole nikt o tym nie słyszał...
widze ze jest pani milosniczka tej metody a ja bym miala ogromna prosbe gdyz wlasnie ta metode potrzebuje na zajecia a nie wiem za bardzo jak to ma wygladac czy mogla by mi pani ze 2 scenariusze przeslac na meila bede wdzieczna monia_87@autograf.pl pozdrawiam
Wierzyć mi się nie chciało, że w całej szkole nikt o tym nie słyszał...
a jeśli nawet słyszał to nie chce się stosować, bo taka lekcję to trzeba dobrze rozplanować.
To ciekawa metoda zwłaszcza na języku obcym, który jest przedmiotem interdyscyplinarnym. (przynajmniej ja to tak traktuję) Można stosowac w klasach zarówno początkowych (wtedy potrzeba więcej rekwizytów) oraz w klasach gimnazjalnych (zatrważający spadek umiejętności myślenia abstrakcyjnego obserwuję)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum