Madziaczek
Przedmiot nauczania: Zerówka w szkole
Post nr 1, Wysłany: 2007-08-24, 13:36 Praktyki w szkole
Jestem studentką 5 roku (od października). cały wrzesien mam praktyki w szkole podstawowej w klasach 1-3. Byłabym wdzieczna za wszelkie wskazówki jak postepowac z dzieciakami, jak ich zaciekawic itp. oraz jak sie ubrac, czy trzeba elegancko, czy mozna tak codziennie?? z góry dziekuję za wszelkie podpowiedzi
Przedmiot nauczania: język polski
Wiek: 29 Dołączyła: 08 Sie 2007 Posty: 161 Skąd: z południa Polski
Post nr 2, Wysłany: 2007-08-24, 13:45
Ja też miałam praktyki m.in. w szk. podstawowej, jednak w klasach 4-6... Mimo to, myślę, że szkoła to szkoła, więc jeśli chodzi np. o ubiór to nie musisz, rzecz jasna, od razu wskakiwać w białą bluzkę i jakiś żakiecik... Najlepsza rada- to chyba ubrać się schludnie, niewyzywająco, no i tak, by dało się Ciebie odróżnić od uczniów, hehe... Z tym ostatnim żartuję- Ty takiego problemu mieć ne będziesz, bo wspominasz o praktykach w klasach 1-3... Ja jak miałam w szkole średniej to mnie czasem mylono z uczniami, ale to drobiazg... Nasza opiekunka na praktykach bardzo "krzywo" patrzyła się na wszelkie praktykantki, które ubierały takie bluzeczki, że czasem im pępek bylo widać- więc tego nie polecam, zbyt krótkich spódniczek również nie... Jeśli lubisz chodzić w spodniach, to nie musisz z nich rezygnować. Wydaje mi się, że śmiało możesz ubrać dżinsy i przełamać (ten luz, które one wprowadzają) np. jakimś żakiecikiem... Będzie dobrze!
tak, by dało się Ciebie odróżnić od uczniów, hehe...
o tak to czasami duży problem w liceum
Monita83 napisał/a:
Ja jak miałam w szkole średniej to mnie czasem mylono z uczniami, ale to drobiazg...
Ja choć po 30-dziestce to mam podobny problem
Nikt mi nie daje tyle lat ile mam ale to chyba dobrze
Post nr 4, Wysłany: 2007-08-24, 13:54
teraz na szcęscie będą mundurki, wiec problemu z rozróżnieniem nie bedzie. a możecie mi jeszcze podać jakieś wskazówki jak postepowac z dzieciakami, jak ich zaciekawic itp. byłyby to bardzo cenne rady dla mnie:)
Wiek: 21 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 129 Skąd: Wielkopolska
Post nr 5, Wysłany: 2007-08-24, 13:58
Madziaczek napisał/a:
teraz na szcęscie będą mundurki, wiec problemu z rozróżnieniem nie bedzie.
Chyba, że zostaną wprowadzone mundurki również dla Drogich Profesorów Kto to wie, na jaki pomysł związany ze szkolnictwem jeszcze wpadną (biorąc pod uwagę, że religia liczyła się do średniej przez dwa miesiące [wakacji])
_________________ "Mów do mnie jeszcze, za taką rozmową tęskniłem lata [...]"
Moi praktykanci zawsze najpierw obserwowali moje lekcje a dopiero potem sami prowadzili.
Poczytaj uważnie forum. Znajdziesz sporo rad jak zainteresować uczniów, jak prowadzić zajęcia itp. Będziesz mieć również opiekuna praktyk, który powinien Cię we wszystko wprowadzić. W przypadku wątpliwości pytaj na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum