Można też oczywiście pisać kolorowymi pisakami, np. jakieś ważniejsze rzeczy na czerwono. Trzeba jednak sprawdzić które kolory są potem widoczne jak już położy się to na rzutnik. Wiem, że u nas na seminariach ludzie nieraz się dziwili, że nie wszystko widać tak jak by chcieli. Może to kwestia rzutnika, nie wiem. Lepiej sobie sprawdź najpierw jak to wychodzi.
Z obserwacji wiem też, że niekiedy bardzo widać ślady palców, ale to zapewne zależy od tego jakiej folii się używa.
Myśle, że warto sobie wcześniej posprawdzać jak to wszystko wychodzi w praktyce. Jakie liery duże pisać żeby wszyscy widzieli, itp. wiadomo
No i polecam rzutnik multimedialny podłączony do komputera ...
tylko to już spory wydatek
Ba, trzeba mieć... ja jednak używam zwykłego z lampką kladę folijkę zapalam światełko i juest piknie piszę kolorowymi markerami (foliopisami) na koszulkach i jest naprawdę bez zarzutu.
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
To super . To jest dopiero bajer, można na polskim czasem jakiś film obejrzeć prawie jak w kinie. A na matmie, achhh, do geometrii polecam, dynamiczne rysunki można robić bez problemu, a tego na zwykłym rzutniku się nie zrobi.
To i ja się dopiszę do odkopanego wątku . Mam nadzieję, że w trakcie ostatnich lat coś się w Waszych szkołach zmieniło, prawdę powiedziawszy to chyba niedzisiejsza jestem, bo wydawało mi się, że rzutnik multimedialny to norma w dzisiejszych czasach... U nas są dwa - jeden w sali lekcyjnej, zamontowany na stałe, drugi przenośny. Fajna pomoc, urozmaicenie lekcji, ale i tak są nauczyciele, którzy boją się włączyć komputer, o rzutniku nie wspominając .
Projektor multimedialny (zwany także rzutnikiem multimedialnym oraz projektorem wideo) to urządzenie służące do wyświetlania obrazu na ekranie na podstawie otrzymywanego sygnału. Źródłem takiego sygnału może być stacjonarny komputer, laptop, magnetowid, kamera, odtwarzacz DVD lub tuner satelitarny itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum