Przedmiot nauczania: język polski, terapia pedagogiczna, bibliotekoznawstwo
Wiek: 29 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 3043 Skąd: Górny Śląsk
Post nr 1, Wysłany: 2007-10-31, 19:45 Rzutnik na lekcji
Jak w temacie
Chciałabym wykorzystać na lekcji to urządzenie, ale przyznam się szczerze, że mam pewien problem.... Może nie tak całkiem natury technicznej, bo włączyć i wyłączyć rzutnik umiem , ale nie mam pojęcia co i jak z tymi foliami . W jaki sposób nanosi się konkretne informacje na te folie? Czy dam radę sama to uczynić? A może muszę skorzystać z pomocy np. w jakimś punkcie poligraficznym
Zielona koleżanka prosi o wsparcie i informacje
P.S. Nie wiem, czy temat może być w tym dziale, jeżeli nie, to uprzejmie proszę o jego przeniesienie
Post nr 2, Wysłany: 2007-10-31, 20:27 Re: Rzutnik na lekcji
a normalnie... najprościej zrobić w kompie i wydrukowac na foli. można sobie też namalować niezmywalnym markerem ale komp jest o wiele lepszy..
Tylko w zalezności od drukarki winna byc odpowiednia folia tzn inne folie są do drukarek atramentowych a inne do laserowych ale to Ci powiedzą w każdym sklepie, która do czego
nie będę powtarzać tego co napisali poprzednicy - ale dodam że możesz tworzyć coę takiego jak fazogramy czyli kiedy chcesz aby poszczególne elementy nakładały się na siebie stopniowo
1) robisz pierwszą folię równaniami i na to póżniej przykładasz drugą z wynikami
2) można tak przedstawić obieg wody w przyrodzie - gdzie poszczególne postaci wody nakładają się na foliogram podstawowy
Post nr 8, Wysłany: 2007-11-01, 19:32
Yyyy raczej nut robić nie będę, obiegu wody też nie
Chcę z rzutnikiem przygotować lekcję gramatyki
Ale oczywiście dziękuję za zainteresowanie problemem i liczne wskazówki
Ja jeszcze podpowiem, że jak będziesz pisała ręcznie kolorowymi markerami, to nie musisz kupować folii, wystarczą koszulki krystaliczne (te przezroczyste), możesz kupić sto sztuk za 8 zł i masz zapas na hoho koszulkę możesz też rozciąć na pół jak chcesz, ale nie musisz. Jakość takiego foliogramu jest doskonała
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
Post nr 12, Wysłany: 2007-11-03, 12:29
Basiek chodzi o takie koszulki rozcięte z boku, tak? Świetny pomysł Mam w domciu kilka takich, spróbuję wykonać przykładowy foliogram
Dziękuję zaoszczędzę trochę pieniążków na inne pomoce
Chiczi, niekoniecznie takie rozcięte z boku. Zwykłe koszulki, tylko nie groszkowe, matowe, a krystaliczne, czyli przezroczyste
za 100 sztuk zapłacisz 6-8 zł
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum