piotr1980
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 31 Dołączył: 20 Maj 2008 Posty: 1 Skąd: dolnośląskie
Post nr 1, Wysłany: 2008-05-20, 13:05 Uroczystość zakończenia roku szkolnego dla 3 klasy gimnazjum
Witam, nauczycielem jestem od 3 lat, moja pierwsza klasa konczy gimnazjum za miesiac. Wypadło na mnie, że musze zorganizować zakończenie roku szkolnego dla klas trzecich.
Pomyslałem o zorganizowaniu czegos w typie : najlepszy uczen roku , najlepszy sportowiec roku, komórkowiec roku, podrywacz roku, kanapkowiec roku itp.. tylko kompletnie nie mam pomysłu jak za to sie zabrac. Moze ma ktos podobny scenariusz? jezeli tak bylbym wdzieczny.
Pozdrawiam
SAS
Przedmiot nauczania: Inne
Wiek: 4 Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1 Skąd: podkarpackie
Post nr 2, Wysłany: 2008-05-20, 21:27
Może coś na kształt gali Oskarów? Z wręczeniem np. Ludwików (płyn do mycia naczyń). Dzieciaki wystarczy ciekawie przebrać i wyposażyć w odpowiednie gadżety. I dobrze, że pośmiejecie się na koniec z uczniów, bo przeważnie w scenariuszach to nauczyciel jest kozłem ofiarnym
U mnie w szkole był podobny pomysł takiej gali, tylko uczniowie wręczali Oskary ( lody o takiej nazwie) nauczycielom....świetnie przy tym uzasadniając. Był podział na kategorie...sami to sobie wymyślili, poprowadzili...tak wiec zainspiruj uczniów, a zobaczysz że dadzą radę ( będzie to coś innego i na wesoło).Pozdrawiam:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum