Przepisów szukają inni. Ja podglądam z pozycji obserwatora. Gdy na mnie przyjdzie pora, to zastosuję swoje metody. Gdy te nie pomogą będę naciskała tylko rodziców. W każdym razie myślę, że to się unormuje do września. Dzięki za wypowiedzi. Czasami metody niewychowawcze są właśnie wychowawcze. Dla mnie każda metoda, która jest rozwiązaniem problemu jest już metodą.
_________________ Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia
Spotkałam się z podobnym przypadkiem. Został powiadomiony sąd rodzinny, rodzina dostała kuratora. Skończyło się to umieszczeniem dziecka w domu dziecka, gdzie objęto je leczeniem (wymagało pomocy psychiatrycznej i leków). Po odpowiednim ustawieniu i realizowaniu terapii dziecko się wyciszyło, uspokoiło, podjęło naukę. Wróciło do domu. Niestety, rodzice nie przestrzegali zaleceń lekarza. W efekcie dziecko obecnie przebywa w szkole z internatem.
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum