Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zauważono brak dyscypliny w szkołach ...
Autor Wiadomość
matmanamaksa 

Przedmiot nauczania: Matematyka
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 1, Wysłany: 2011-08-11, 11:51   Zauważono brak dyscypliny w szkołach ...

... niestety jeszcze nie naszych. Właśnie słuchałem Camerona, który mówił o potrzebie zwiększenia dyscypliny w szkołach brytyjskich i ograniczenia nietykalności nieletnich, w związku z wandalizmem ostatnich dni. Trzeba narodowych rozruchów, aby zauważyć rozpasanie dzieciaków.

elizabethj 

Post nr 2, Wysłany: 2011-08-11, 13:02   

A już miałam nadzieję, że to u nas..... chociaż przy takich rządach to raczej niemożliwe :(

vuem 

Post nr 3, Wysłany: 2011-08-11, 13:30   

A jakież to działania rządu nie pozwalają Ci Elizabeth na utrzymywanie dyscypliny wśród swoich uczniów?

Basso profondo 

Post nr 4, Wysłany: 2011-08-11, 16:54   

vuem napisał/a:
A jakież to działania rządu nie pozwalają Ci Elizabeth na utrzymywanie dyscypliny wśród swoich uczniów?
Nie bądź naiwny, vuem. Problem jest systemowy, nie zaprzeczaj.

vuem 

Post nr 5, Wysłany: 2011-08-11, 17:02   

A cóż to jest problem systemowy?

Jaka zmiana tego systemu, jakaż reforma zmieni podejście rodziców, nauczycieli i całego otoczenia tych młodych do ich postępowania, sposobu wychowania itd.

Czy Ty też masz problem z wychowaniem własnych dzieci z powodu tego ... systemu, bo ja jakoś nie.

matmanamaksa 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 6, Wysłany: 2011-08-11, 17:56   

I znów ten nieomylny, idealny, kryształowy vuem. Aż strach na cokolwiek ponarzekać, żeby nie narazić się na uwagi o własnej nieudolności i poczytać o bezkresnych sukcesach szacownego vuema.
Ale z ciebie bufon.

vuem 

Post nr 7, Wysłany: 2011-08-11, 21:01   

Chyba raczej Ty Matmo masz problem...z każdym, kto nie przytakuje ;)

Na co mam narzekać? Na "system", który mi przeszkadza wychować własne dziecko tak jak uważam to za słuszne?
Jeśli coś w tym wychowaniu szwankuje, to jest moja wina, nie systemu. Mojego podejścia do różnych spraw, sposobu wychowywania, a nie rozwiązań systemowych.

Czy napisałem, że jestem ideałem, gdy chodzi wychowanie własnych dzieci? Nie, jedynie stwierdziłem, że "system" mi w realizowaniu swych rodzicielskich obowiązków nie przeszkadza i nie mam zamiaru winy za swe porażki zrzucać na ten system.
Na co mam narzekać w takim razie?

Masz jakiś argument, który tę tezę może obalić, czy stać Cię jedynie na ocenianie mnie?

Jeśli tylko to drugie, to sobie daruj wypowiedzi, bo niczego nie wnoszą, a i Tobie splendoru nie dodają...no chyba, że dzięki temu czujesz się lepiej :wink:

No i komu zarzucam nieudolność? Konkretnie, zacytuj może :wink:

matmanamaksa 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Post nr 8, Wysłany: 2011-08-12, 12:40   

W wychowywaniu moich dzieci system mi nie przeszkadza i myślę, że znakomitej większości też. Jeżeli ktoś żałuje, że nie może dać w skórę - jego problem.
vuem napisał/a:

Najpierw poddajesz pod wątpliwość zdolności pedagogiczne nie zauważając, że to rząd kształtuje polską szkołę,
vuem napisał/a:
Czy Ty też masz problem z wychowaniem własnych dzieci z powodu tego ... systemu, bo ja jakoś nie.

a później ripostujesz w temacie zdolności rodzicielskich.

A wątek mówi o dyscyplinie w szkole, a nie w Twoim domu. Tam nie zaglądamy.

vuem 

Post nr 9, Wysłany: 2011-08-12, 15:16   

matmanamaksa napisał/a:
Najpierw poddajesz pod wątpliwość zdolności pedagogiczne nie zauważając, że to rząd kształtuje polską szkołę,

W jaki sposób? To Elizabeth sama napisała, że "przy tych rządach zwiększenie dyscypliny w polskich szkołach jest niemożliwe".
Zapytałem o to w jaki sposób działania rządu jej to uniemożliwiają...skoro sama to zasugerowała, to co w tym pytaniu złego?

Mam przytaknąć, skoro sie nie zgadzam?

matmanamaksa napisał/a:
a później ripostujesz w temacie zdolności rodzicielskich.

Nie zdolności rodzicielskich tylko "wpływu systemu na wychowanie dzieci", to chyba kolosalna różnica.

Nadinterpretujesz. Widzisz w słowach to co chyba chcesz zobaczyć.

A ja jedynie twierdzę, że żadne działania żadnego rządu nie stoją na przeszkodzie, by dziecko odpowiednio wychować, czy utrzymać, czy zwiększyć dyscyplinę

matmanamaksa napisał/a:
A wątek mówi o dyscyplinie w szkole, a nie w Twoim domu. Tam nie zaglądamy.

Nie ma związku między dyscypliną a wychowaniem, między wychowaniem w szkole, a wychowaniem w domu?

Naprawdę?

Odpowiedz do tematu