Ellen
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 1033 Dołączyła: 17 Lis 2011 Posty: 3 Skąd: zachodniopomorskie
Post nr 63, Wysłany: 2011-11-18, 21:06
Dzięki za odpowiedzi Faktycznie, to był pierwszy raz, przynajmniej o innych nie słyszałam... Notoryczne natomiast jest to, że ktoś zawsze musi być wrogiem... i cokolwiek by nie robił, to wszystko źle ... bez względu na fakty... Taki typ. Plus tendencje ksobne. Pracować się odechciewa, jak człowiek tłumaczy się z tego, że nie jest wielbłądem Ja kiedyś musiałam się tłumaczyć z miny, którą zrobiłam na apelu! Zupełnie nie miałam pojęcia, o jaką minę chodzi i w którym momencie ona nastąpiła....
A że szkoła ma redukcję etatów i grozi jej likwidacja - nikt się nie odezwie. Z przyczyn wiadomych - pierwszy poleci... tak już bywało.
Głosowanie POWINNO być tajne, ale nie zawsze jest.
edyl11
Przedmiot nauczania: Inne języki obce
Wiek: 35 Dołączyła: 30 Kwi 2010 Posty: 44 Skąd: wielkopolskie
Post nr 67, Wysłany: 2012-01-19, 13:04
Nie jest tajne, jest dyskusja -opowiadała koleżanka biorąca udział w pracach komisji ... teraz ma nieciekawą sytuację.
Ja, jako (zdaniem dyr) element wywrotowy) też.
Dyrektor szkoły to król, jeśli jest na tyle cwany (a nasz jest), żeby nie przekraczać prawa, (a to łatwe, bo większość rozporządzeń MEN kończy się stwierdzeniem ... w gestii dyrektora) rządzi / nierządzi po swojemu - dokopuje tym, których nie lubi - i są to jego prywatne, a nie profesjonalne uprzedzenia.
Głosowanie POWINNO być tajne, ale nie zawsze jest.
byłem świadkiem takiej kuriozalnej sytuacji. A teraz kochani zagłosujemy jawnie czy następne głosowanie ma być jawne czy tajne. Chodziło o to by ominąć zapisany w statucie obowiązek tajnego głosowania... Jawne nadużycie, ale przeszło tylko jednym głosem sprzeciwu i bez dyskusji. Takie głosowania w szkołach nie należą do wyjątkowych. Tak nisko upadliśmy
_________________ Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum