Protest przeciwko działalności ZNP

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Paweł Ł.

Protest przeciwko działalności ZNP

Postautor: Paweł Ł. » 2008-08-30, 00:06

Znalazłem cos takiego w internecie. W pełni popieram i zaraz dodam swój wpis.

http://www.antyznp.zafriko.pl

Może to nic nie da, ale jak wchodzę na stronę ZNP i czytam o ich działalności, to mnie krew zalewa.

Awatar użytkownika
Jolly Roger

Re: Protest przeciwko działalności ZNP

Postautor: Jolly Roger » 2008-08-30, 12:17

A czemu tylko ZNP. Dorzucić należy "Solidarność" chociaż faktycznie Broniarz jest zabawniejszy.
Przez wakacje zupełnie zapomniał o postulatach. Przystał na propozycje rządu i na osłodę organizuje kolejna wycieczkę do Warszawy (pikietka), a frajerzy związkowcy finansują te imprezy.
We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2008-08-30, 12:29

A ja stwierdziłam, że nie będę po raz kolejny kretynki z siebie naiwnej robiła i jeśli będzie następny strajk (w czasie którego i tak będę musiała przyjechać do pracy, a nie zapłacą mi), nie przystąpię do niego bez względu na chamskie teksty koleżanek z pracy. Mnie sie to zwyczajnie nie opłaca. Moja szalenie miła koleżanka, którą prywatnie bardzo lubię i szanują, jest u nas ZNPtowcem, namawiając do strajku rzekła: trzeba coś stracić, by coś zyskać. Ok, raz przystąpiłam, więcej nie widzę potrzeby, bo tylko tracę. Zysku nie widzę. Uczę się na błędach, a co :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jolly Roger

Postautor: Jolly Roger » 2008-08-30, 12:37

dushko, zyskiem jest wiedza, że nie ma co Broniarzowych hucp wspierać.
Ja strajkowałem by zaprotestować wobec polityki rządu. Postulatów zupełnie nie popierałem. Wzrost płac o 50% to żaden postulat jeśli nie ma się odnośnika. Tak jak teraz rząd chwali się, ze w przyszłym roku będzie 10% podwyżki. Tymczasem fajnie to skomentował jeden internauta, że 5% podwyżki w styczniu to wyrównanie inflacji, a drugie pięć procent ma rekompensować wzrost pensum No i czy tak nie jest?

Co na to związki. Pikietka 1 września. Kpina.

A ja mimo wszystko cieszę się, że zaczyna się nowy rok, nowe wyzwania, nowe pomysły. Co będzie to będzie. Tylko mi maluchów żal, zwłaszcza, że paru mam w domu.

RATUJMY MALUCHY
We gonna ride the sea,

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2008-08-30, 12:49

Dokładnie, proponowane podwyżki to kpina, mało tego - już poszła w Polskę fama, że to będzie....od września tego roku 20% - wczoraj w radiu słyszałam wypowiedź jednej z pikietujących pielęgniarek (nauczycielom to dali teraz 20%, a nam nie chcą).

Awatar użytkownika
Roxi

Postautor: Roxi » 2008-08-30, 13:25

Ja mam nadzieje,ze nie dojdzie do podwyzszenia pensum..i tak juz mam duzo godzin pracujac na 1.5 etatu..Co do tych podwzyek,to w koncu na czym stanelo? Jesli rzad nie zgodzi sie na 50% podwyzki,wczesniejsze emertytury i nie podwyzszanie pensum,to od 1go strajk? A co niby z tymi podwyzkami 450 zl,ktore tak szumnie obiecywano poczawszy od stazystow? :?

Awatar użytkownika
Jolly Roger

Postautor: Jolly Roger » 2008-08-30, 13:30

Roxi jak masz za dużo godzin to oddaj połowę etatu :wink:

A podwyżki?? Będą. Gazu w październiku :mrgreen:
We gonna ride the sea,

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2008-08-30, 13:35

I prądu w grudniu.

Awatar użytkownika
Roxi

Postautor: Roxi » 2008-08-30, 13:41

Heh,no na razie z etatu zrezygnowac nie moge,co bym miala na zaplacenie rachunkow za ten gaz i prąd właśnie..:D

Paweł Ł.

Postautor: Paweł Ł. » 2008-08-30, 18:04

dushka pisze:A ja stwierdziłam, że nie będę po raz kolejny kretynki z siebie naiwnej robiła i jeśli będzie następny strajk (w czasie którego i tak będę musiała przyjechać do pracy, a nie zapłacą mi), nie przystąpię do niego bez względu na chamskie teksty koleżanek z pracy. Mnie sie to zwyczajnie nie opłaca. Moja szalenie miła koleżanka, którą prywatnie bardzo lubię i szanują, jest u nas ZNPtowcem, namawiając do strajku rzekła: trzeba coś stracić, by coś zyskać. Ok, raz przystąpiłam, więcej nie widzę potrzeby, bo tylko tracę. Zysku nie widzę. Uczę się na błędach, a co :mrgreen:

Zgadzam się z powyższa wypowiedzią. W 1 tygodniu września wypisuje się ze Związku NP i od tej pory daje sobie spokój ze strajkami. Trzeba przestać durnia kleić. Jak bronek POpapraniec postara się bardziej, to ... fajnie. Na pewno ten pan już niedługo przestanie być prezesem tej partii NP. Zobaczycie...

Wróć do „Prawo oświatowe”