ulka63
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 49 Dołączyła: 03 Lut 2012 Posty: 2 Skąd: mazowieckie
Post nr 1, Wysłany: 2012-02-03, 21:39 Przewodniczący ZNP i jego uprawnienia
Witam wszystkich na forum.
Czy nauczyciel będący przewodniczącym gminnego ZNP w związku ze swoją funkcją jest zwolniony z dyżurów na przerwach? Szukałam tej informacji w internecie, ale niestety nie znalazłam odpowiedzi.
Czy nauczyciel będący przewodniczącym gminnego ZNP w związku ze swoją funkcją jest zwolniony z dyżurów na przerwach?
A niby czemu zwolniony by miał być?
W szkole jest przecież nauczycielem.
Post nr 3, Wysłany: 2012-02-03, 22:08
Właśnie nie mam pojęcia na jakiej podstawie. Po prostu na takiej zasadzie funkcjonuje u nas przewodniczący ZNP, co powoduje oburzenie w gronie nauczycieli. Zastanawiałam się czy ma to jakiekolwiek poparcie w przepisach.
U nas nawet proboszcz stoi na dyżurze. Wyłączony z dyżurów jest tylko główny dyrektor i pedagog.
W niektórych szkołach z dyżurów zwalniani są też protokolanci - jeśli w szkole jest zwyczaj, że wszystkie protokoły z posiedzeń rady pedagogicznej pisze ta sama osoba.
_________________ Prywatnie żyję tak, jak każdy:
Jem, piję, sypiam, patrzę w gwiazdy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum