Pan Ogórek
Przedmiot nauczania: Inne
Wiek: 11 Dołączył: 09 Gru 2011 Posty: 10 Skąd: mazowieckie
Post nr 31, Wysłany: 2012-01-30, 00:04
Witam
anielska napisał/a:
czyim obowiązkiem jest układanie planu lekcji w szkole i gdzie to jest zapisane
Układanie planu leży w zakresie obowiązków dyrektora szkoły, jego zadaniem, wynikającym chociażby z ustawy o systemie oświaty, jest organizowanie pracy szkoły.
anielska napisał/a:
… jeżeli w grudniu nie zdążyłam złożyć kartki z nadgodzinami, to czy te pieniądze w styczniu otrzymam, czy nie? A jeśli nie, to jaki jest na to paragraf?
Jedynym dokumentem ewidencjonującym czas Twojej pracy w szkole jest dziennik zajęć dydaktycznych, dydaktyczno- wyrównawczych, wychowawczo-opiekuńczych, etc..., w którym swoim podpisem potwierdzasz przeprowadzenie przydzielonych w ramach pensum zajęć. Wymienione dokumenty są podstawą do wypłacenia pensji, którą powinnaś wraz z nadgodzinami otrzymać w grudniu niezależnie od tego czy kartkę wypełniłaś czy nie.
anielska napisał/a:
(…) księgowa wraz z dyrektorką zrobiła za to wielką aferę (…) księgowa wykrzyczała mi, że za późno i tych pieniędzy w ogóle nie dostanę, bo koniec roku i budżet zamknięty. Dyrektorka też powoływała się na przepisy (ale nie wiem jakie, bo ich nie wymieniła). Z łaski dyrektor mi w styczniu dał pieniądze, ale powiedział, że jak będzie inspekcja, to za to zapłacą karę (…)
W opisanej sytuacji doszło do naruszenia dyscypliny finansów publicznych. Jakiekolwiek przepisy miał na myśli dyrektor obciążają one tylko i wyłącznie jego. O żadnej karze dla Ciebie nie ma mowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum