agulek73
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 39 Dołączyła: 17 Lis 2008 Posty: 17 Skąd: wielkopolskie
Post nr 1, Wysłany: 2012-02-07, 21:35 Jak zdjąć ze stanowiska przewodniczącego związku zawodowego?
Mam pytanie. Czy ktoś z Państwa zna na tyle przepisy, żeby wiedzieć czy jest jakis sposób na zdjęcie przewodniczącego związku zawodowego zanim skończy mu się kadencja? Krótko mówiąc mamy dośc naszej przewodniczącej ale niestety jej kadencja kończy się w maju 2014 Chcemy się zapisać do związku tylko po to, że rozwalić tą żenadę od środka. Czy musimy czekać tak długo czy jest jakis sposób, żeby to przyspieszyć? Żeby przyspieszyć nowe wybory? Mamy całą listę uwag na tą panią i w kuratorium też jest znana. Dyrektor nie może jej zwolnić bo jest przewodniczącą i przez to musi zwolnić w przyszłym roku bardziej wartościowego nauczyciela bo nie ma tyle godzin.
Chcecie zapisać się do związku, by wysiudać panią przewodniczącą?
Bo jest małowartościowa?
Mam nadzieję, że jest naprawdę beznadziejna...
P.S. A kim są "my", którzy mają tyle uwag na nią?
Czy Ulka63 współtworzy te listę uwag?
monimyszek
Przedmiot nauczania: geografia
Wiek: 28 Dołączyła: 04 Mar 2011 Posty: 52 Skąd: pomorskie
Post nr 3, Wysłany: 2012-02-07, 22:19 Re: Jak zdjąć ze stanowiska przewodniczącego związku zawodow
agulek73 napisał/a:
Mam pytanie. Czy ktoś z Państwa zna na tyle przepisy, żeby wiedzieć czy jest jakis sposób na zdjęcie przewodniczącego związku zawodowego zanim skończy mu się kadencja? Krótko mówiąc mamy dośc naszej przewodniczącej ale niestety jej kadencja kończy się w maju 2014 Chcemy się zapisać do związku tylko po to, że rozwalić tą żenadę od środka. Czy musimy czekać tak długo czy jest jakis sposób, żeby to przyspieszyć? Żeby przyspieszyć nowe wybory? Mamy całą listę uwag na tą panią i w kuratorium też jest znana. Dyrektor nie może jej zwolnić bo jest przewodniczącą i przez to musi zwolnić w przyszłym roku bardziej wartościowego nauczyciela bo nie ma tyle godzin.
Nie przesadzacie?
agulek73
Post nr 4, Wysłany: 2012-02-08, 17:12
Nie nie przesadzamy. Nie wiem kto to jest Ulka jakaś tam. "My" czyli wszyscy pozostali nauczyciele. Ona zbudowała "państwo w państwie". Nie mamy żadnego wsparcia ze związku a wręcz podkładanie nóg. Oni powinni stać "za nami" a nie pisac donosy o jakieś kompletne bzdury na pozostałych nauczycieli. Na panią prezes od lat sa skargi od uczniów i rodziców za bardzo wiele rzeczy. Kobieta psuje wizerunek szkoły, działa na jej szkodę, nic w szkole kompletnie nie robi, bo po co ma sie wysilać skoro wie, że i tak jej nie zwolnią.
Zadałam pytanie i oczekuję odpowiedzi a nie głupicz komentarzy
Głupio to brzmiał Twój post. Stąd reakcja pół żartem pół serio.
.."zadałam pytanie i oczekuję odpowiedzi a nie głupich komentarzy"...pms Cię zżera? ... że odpowiem dostosowując się poziomem ...
agulek73
Post nr 6, Wysłany: 2012-02-08, 17:18
vuem napisał/a:
Chcecie zapisać się do związku, by wysiudać panią przewodniczącą?
Bo jest małowartościowa?
Mam nadzieję, że jest naprawdę beznadziejna...
P.S. A kim są "my", którzy mają tyle uwag na nią?
Czy Ulka63 współtworzy te listę uwag?
Małowartościowa? Ona jest głupia jak but z lewej nogi... A najlepsze jest to, że uważa się za jedyną inteligentną osobę w naszej szkole i za najlepszego nauczyciela....Nieważne dla niej że ma same negatywne oceny pracy....
agulek73
Post nr 7, Wysłany: 2012-02-08, 17:22
vuem napisał/a:
agulek73 napisał/a:
Głupio to brzmiał Twój post. Stąd reakcja pół żartem pół serio.
.."zadałam pytanie i oczekuję odpowiedzi a nie głupich komentarzy"...pms Cię zżera? ... że odpowiem dostosowując się poziomem ...
Nie rozumiem co głupiego w nim było, że pozwalasz sobie na bezczelne komentarze. Nie komentuj jak nie znasz odpowiedzi. Może Ty masz jakiś kryzys wieku średniego, że nie możesz obejść się bez głupich uwag.
agulek73, zadajesz to samo pytanie na kilku różnych forach.
Albo już faktycznie masz tej pani dość (i inni również), albo to jakieś osobiste rozgrywki?
agulek73 napisał/a:
Nieważne dla niej że ma same negatywne oceny pracy....
Negatywne oceny pracy i nadal pracuje? Coś mi tu nie gra.
agulek73 napisał/a:
Dyrektor nie może jej zwolnić bo jest przewodniczącą i przez to musi zwolnić w przyszłym roku bardziej wartościowego nauczyciela bo nie ma tyle godzin.
Samo pełnienie funkcji nie oznacza jeszcze ochrony związkowej. No chyba że dyrektor ma wyraźne wskazanie zarządu związku, że pani ta objęta jest ochroną.
agulek73 napisał/a:
Chcemy się zapisać do związku tylko po to, że rozwalić tą żenadę od środka. Czy musimy czekać tak długo czy jest jakis sposób, żeby to przyspieszyć? Żeby przyspieszyć nowe wybory?
Jako związkowcy będziecie mieć prawo wystąpienia z wnioskiem o zwołanie walnego zebrania i wtedy można przedstawić konkretne zarzuty, podjąć uchwałę o udzieleniu wotum nieufności i przyspieszyć nowe wybory.
Post nr 9, Wysłany: 2012-02-08, 18:26
vuem napisał/a:
zadałam pytanie i oczekuję odpowiedzi
Po tak zadanym pytaniu to czekaj tatka latka.
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Nie rozumiem co głupiego w nim było, że pozwalasz sobie na bezczelne komentarze. Nie komentuj jak nie znasz odpowiedzi. Może Ty masz jakiś kryzys wieku średniego, że nie możesz obejść się bez głupich uwag.
Wiesz kiedyś tu pisywał niejaki miwues...napisał raz coś co by tu pasowało ...czekaj, zaraz znajdę...
"Tylko durnie uważają coś za durne tylko z tej przyczyny, że tego nie rozumieją. [...]"
... a na bezczelność to sobie pozwoliłem nie po pierwszym, a po drugim poście...by się dostosować do kulturalnej uwagi:wink:
Pewnie dalej nie rozumiesz...czemu mnie to nie dziwi?
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Nieważne dla niej że ma same negatywne oceny pracy....
otrzymanie negatywnej oceny pracy skutkuje odebraniem prawa do wykonywania zawodu, więc piszesz nieprawdę
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
agulek73
Post nr 14, Wysłany: 2012-02-08, 19:26
Negatywna ocena nie skutkuje zwolnieniem przewodniczącego związku zawodowego. Taki przewodniczący jest chroniony przez 5 lat. Nawet jak ma 10 godzin to musi mieć płacone za cały etat. To nie ja tylko mam dość tylko 20 nauczycieli z mojej szkoły. Nie pisałam o tym nigdzie indziej na forum i kończę ten temat bo oprócz jednej odpowiedzi mam kilka bezsensownych komentarzy. Już wiem co musimy zrobić więc żegnam. Komentujcie sobie gdzieś indziej.
agulek73
Post nr 15, Wysłany: 2012-02-08, 19:29
vuem napisał/a:
agulek73 napisał/a:
Wiesz kiedyś tu pisywał niejaki miwues...napisał raz coś co by tu pasowało ...czekaj, zaraz znajdę...
"Tylko durnie uważają coś za durne tylko z tej przyczyny, że tego nie rozumieją. [...]"
... a na bezczelność to sobie pozwoliłem nie po pierwszym, a po drugim poście...by się dostosować do kulturalnej uwagi:wink:
Pewnie dalej nie rozumiesz...czemu mnie to nie dziwi?
Ty się chyba nudzisz, bo gdzie spojrzeć, w inne tematy, to wsadzasz swoje 3 grosze nie na temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum