To ja do meritum odniosę się. Jeżeli przyjąć, że do każdego zwracamy się po odpowiednim stopniu wykształcenia, to od dziś śmiało można do mnie mówić "panie doktorze":D
Gratuluję! Mnie zostały jeszcze cztery lata do uzyskania tego zaszczytnego tytułu
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
To ja do meritum odniosę się. Jeżeli przyjąć, że do każdego zwracamy się po odpowiednim stopniu wykształcenia, to od dziś śmiało można do mnie mówić "panie doktorze":D
Gratuluję! Mnie zostały jeszcze cztery lata do uzyskania tego zaszczytnego tytułu
25 lat i doktorat? No, no, nieźle
_________________ As I kissed her goodbye I said, all beauty must die
And lent down and planted a rose between her teeth
Zwyczajowo do osoby posiadającej tytuł zawodowy lekarza zwraca się per "panie doktorze"
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Zwyczajowo do osoby posiadającej tytuł zawodowy lekarza zwraca się per "panie doktorze"
Co nie daje podstaw do porównywania się z osobami które posiadają stopień naukowy doktora Podobnie jak z "profesorowaniem" nauczycielom z liceów, którzy chyba się za prawdziwych profesorów nie uważają.
_________________ As I kissed her goodbye I said, all beauty must die
And lent down and planted a rose between her teeth
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum