Jedliński
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 1, Wysłany: 2011-08-17, 16:11 Czy pracujecie nad swoją polszczyzną?
Nie wiem czy to dobry dział, ale chcę Was zapytać czy pracujecie nad swoją polszczyzną.
Mi zdarzają się wpadki językowe (w pisaniu i w mowie np. błędne odmiany). Jestem świadomy swoich niedoskonałości . Wiadomo - szkoła jest środowiskiem językowym i od nauczyciela wymaga się bardzo dobrej umiejętności posługiwania się polszczyzną (zarówno w mowie jak i w piśmie).
_________________ W Chinach nauczycieli nazywa się budowniczymi narodu; czas, byśmy naszych nauczycieli nazywali tak samo. Barack Obama
Staram się jak mogę ale chyba słabo mi to wychodzi. Zwłaszcza jeżeli chodzi o interpunkcję.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum