Przyroda, kl. IV, temat o higienie osobistej...
N: co to znaczy dbać o higienię osobistą?
U1: zmieniac bieliznę codziennie...
U2(chłopak): Proszę Pani, jak ja bym miał zmieniać GACIE codziennie to by mi ich nie starczyło!
Przedmiot nauczania: muzyka,plastyka,wiedza o kulturze,j.angielski
Post nr 107, Wysłany: 2009-03-14, 16:57
Niemamnicku napisał/a:
Kolega mojego brata opisał na egzaminie po gimnazjum w charakterystyce bohatera ''syzyfowych prac'' ... Syzyfa wtaczającego kamień pod górę
Pewnie nie on jeden Ogólnie wiem, że sporo osób miało problem był z ubiegłoroczną częścią humanistyczną na egz.gimnazjalnym. Zwłaszcza z wypracowaniem.
Matematyka. Jestem sama, tłumaczę dzieciakom symetrię (5 klasa). Jedna dziewczynka dochodzi do wniosku, że zwierzęta są symetryczne. No tak, oczywiście, są. Ona temat dalej ciągnie i mówi, że żaba jest symetryczna. Ja na to, że owszem, żaba też jest symetryczna. A ona na to: "tak, widać to zwłaszcza, gdy jest rozjechana"
Post nr 111, Wysłany: 2009-04-14, 15:09
Przyroda, klasa VI, odpowiedzi uczniów:
1. Jako pierwszy świat opłyną Ferdynand Malaga.
2. Równik dzieli kulę ziemską na półkulę górną i dolną.
3. Mikołaj Kopernik urodził się w Londynie.
4. Pierwszy człowiek w Kosmosie - Kopernik.
Synapsa
Post nr 112, Wysłany: 2009-04-15, 19:11
Ubawiłam się dziś bardzo Początek lekcji, podchodzi jedna z uczennic i mówi: "Nasz kolega...spóźni się na lekcje, bo tak ubrudził się na w.f.- ie, że teraz kąpie się z panem dyrektorem..."
Ostatnio zmieniony przez Synapsa 2009-09-17, 09:03, w całości zmieniany 1 raz
Polina86
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 23 Dołączyła: 12 Cze 2009 Posty: 1 Skąd: dolnośląskie
Post nr 113, Wysłany: 2009-09-16, 21:31
A wiecie jakie jest zaprzeczenie czasownika VISIT? VISITN'T
Uczeń z upośledzeniem, emocje 5 latka, na rewalidacji.
Strasznie wesołe dziecko, pogodne, i naszym rytuałem jest "podpuszczanie" go, nabieranie. Za którymś razem znów nabrany chłopiec do mnie: ty podpuszczaczu
Przedmiot nauczania: Język polski
Wiek: 32 Dołączył: 15 Wrz 2009 Posty: 19 Skąd: wielkopolskie
Post nr 115, Wysłany: 2009-09-17, 19:03
Klasa I zasadniczej szkoły zawodowej, kartkówka z Biblii
Pyt. W jaki sposób Bóg ukarał pierwszą parę ludzką?
odpowiedzi: - Adam będzie zapładniał potomstwo (sic!)
- Ludzie nie będą mogli biegać na golasa.
- Ewę kusił wąż opętany przez szatana.
_________________ Szlachetny rzecz każdą z wielu stron ogląda i nie ma uprzedzeń.
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 116, Wysłany: 2009-09-17, 19:29
Okres bezpodręcznikowy w 1 klasie gimnazjum, przygotowałam ćwiczenia ze słuchania. Tradycyjnie po rozdaniu kart pracy pytam czy wszystko jest zrozumiałe czy może są jakieś pytania. Zgłasza się uczennica z zapytaniem:
- Proszę pani a co ten Tom robi w Asi?
W pierwszej chwili nie zrozumiałam, ale zerknęłam w kartkę i widzę zdanie:
Tom is in Asia
Uczennica przetłumaczyła to dosłownie, zapominając o tym (bądź nie wiedząc) , że Asia to w języku angielskim Azja
Poinformowałam moje dzieciaki, że nie pojadę z nimi na wycieczkę, bo jestem w ciąży - pojedzie inna pani, którą zresztą lubią bardzo No, ale nieważne. W każdym razie po lekcji chłopiec z upośledzeniem umysłowym, emocjonalny poziom 5 latka patrzy na mnie i mówi: ale pani brzucha nie ma jeszcze. Ja na to: no tak, nie mam, ale rośnie powolutku i na pewno jak będzie to go zobaczysz. Młody myśli, myśli, po czym rzuca: a potem pani będzie robiła tak: eeeee, eeeeeee - po czym naśladuje stękanie parcia Przy tym szalenie poważny był, widać było, że przejął się wieścią, a ja nie wiedziałam, czy parsknąć śmiechem, czy rozmawiać z nim szalenie poważnie Gdzieś musiał w telewizji przypadkiem dojrzeć jakiś poród, bo na pewno rodzina nie pozwala mu na oglądanie jakiś filmów dla dorosłych czy programów powyżej jego zdolności rozumienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum