Pracueje w szkółce wiejskiej , mam w kalsie I gimazjum chłopca , który uczniem jest kiepskim ale ma pasje - che zostac rolnikiem i to naprawde go interesuje
Temat dotyczy narodu żydowskiego, podaeje informacje że według tradycji biblijenje Bóg obiecał Izraelitą ziemnie "ziemie obiecną "
Post nr 7, Wysłany: 2006-10-10, 17:19 Czy to akcent na TEKSTY , czy akcent na KPINĘ ??
Ci młodzi nauczycieli muszą "TRAWIĆ" teksty , które są kpiną dla nauczania . Nie należy się śmiać , ale trzeba płakać . Edukacjo - padasz na twarz . Piotr.
[ Dodano: 2006-10-10, 19:20 ]
Ci młodzi nauczyciele muszą "TRAWIĆ" teksty , które są kpiną dla nauczania . Nie należy się śmiać , ale trzeba płakać . Edukacjo - padasz na twarz . Piotr.
Nie przesadzasz? Przecież śmieszne teksty, pomyłkowe, przejęzyczenia - to było zawsze. Dorosłym też sie zdarza.
Post nr 9, Wysłany: 2006-10-11, 12:07 Re: Czy to akcent na TEKSTY , czy akcent na KPINĘ ??
Piotr napisał/a:
Ci młodzi nauczycieli muszą "TRAWIĆ" teksty , które są kpiną dla nauczania . Nie należy się śmiać , ale trzeba płakać . Edukacjo - padasz na twarz . Piotr.
Gdybym z tego powodu miała płakać, to z innych, które przyszło mi doświadczyć na początku drogi zawodowej powinnam się załamać. Ale bez przesady! To przecież dzieci, a moim zadaniem jest prowadzenie ich przez meandry edukacji
[ Dodano: 2006-10-15, 19:30 ]
Z okazji Dnia Nauczyciela klasa, w której dnia 13 października miałam zastępstwo, odśpiewała mi "Sto lat" Po zakończeniu pieśni, pytam:
- Czy Wy mi życzycie stu lat nauczania? Tego przecież nikt nie przeżył...
Na to jeden:
- Zawsze musi być ktoś pierwszy!
_________________ Aby zacząć biegać, trzeba najpierw nauczyć się chodzić.
Post nr 10, Wysłany: 2006-10-30, 09:54 Przejęzyczenie (?)
Po narysowaniu trójkąta prostokątnego równoramiennego uczeń podaje jego nazwę :
"to jest trójkąt kwadratowy" .
Dla mniej zaawansowanych podaję - on (trójkąt) pochodzi z połowy kwadratu - utworzony przez przekątną . Piotr.
Na sprawdzianie o "Dziejach Ziemi" było pytanie: "Jak powstają skały osadowe pochodzenia chemicznegi. Pdaj przykłady". Uczeń napisał: "To skały które powstają w wyniku osadzenia się na jakimś przedmiocie. Np: kamień w czajniku"
mrrooffka
Post nr 13, Wysłany: 2007-03-14, 21:20
Tekst powalił całe moje grono pedagogiczne na kolana. Cytowała koleżanka polonistka.
Klasa druga gimnazjum. Praca pisemna z polskiego. "Opisz swój ulubiony przedmiot szkolny".
Uczennica napisała: "Kaloryfer na pierwszym piętrze".
Koniec wypracowania.
Klasa 5 SP, lekcja polskiego. Omawiamy lekture
"W pustynii i w puszczy".
Uczniowie mieli opisać w domu przygodę Stasia i Nel, która im się najbardziej podobała.
Jedna uczennica napisała:
" Najbardziej podobała mi sie przygoda, kiedy Nel zachorowała na febre.
Staś wtedy opiekował sie nia i wyruszył do lasu po chinszczyzne "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum