Gdy ja chodziłam do liceum to od pani od niemieckiego można było usłyszeć :
Gdzyby głupota miała skrzydła to fruwalibyście wysoko....
Po twojej wypowiedzi czuję się jak po jedenastym stosunku seksualnym...
Wyglądasz jak d.... anioła......
itp.itd
Skoro uczniowie muszą odpoczywać po lekcjach, to my też, bo przecież nie tylko uczniowie mają prawo do odpoczynku, mają go wszyscy. Więc my nie będziemy się przygotowywali do lekcji w domu. Wejdziemy na lekcję "z marszu", jak nam lekcja wyjdzie, tak będzie.
Będziemy?? A jest inaczej?
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
Wczoraj na jednej lekcji przy sprawdzaniu obecności:
- Paweł! To jesteś, czy ciebie nie ma?!
To było po kilkukrotnym pytaniu o obecność... więc może trochę wyrwane z kontekstu.
U nas nauczycielka tłumaczy zapylanie roślin i mówi... No i przylatuje pszczółka i robi takie szuru szuru i kwiatek jest zapylony...:P
A co do uczniów to: Nauczycielka sprawdza sprawdzian z młodszej klasy i pokazuje mi kartke (sprawdzian) jakiejś osoby a tam na końcu pracy pisze: "Bardzo panią lubie", na to ona ospisała "Ja ciebie też" Hehehe
No i jeszcze fajny przypadek... Nauczycielka pyta na polskim uczennice: "Wymień mi bohaterów Romantyzmu". Ona nie wie, czeka i czeka aż ktoś podpowie, aż tu nagle ktoś szepcze jej "Jeży" a ona na całą klase: "JEŻY" Nauczycielka sie patrzy, a wszyscy w brech...(bo nie ma tam żadnego Jeżego) Hehehe no i na tym skończyła sie jej odpowiedź oceną ndst.
ja nie zapomnę nauczyciela który zapytany odpowiadał na pytania dotyczące konkretego projektu:
- to da się zrobić
-ale jak ???
-są odpowiednie metody
-jakie ??
-wynikają z definicji !
-jak mam to zrobić
-są odpowiednie metody
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum