Niestety (stety) nie. To pomysł "zwykłych" uczniów. TAk, też byłam "rozczarowana" - moje Bąbelki podrosły i to w złym kierunku i już nie są Bąbelkami...
Basso profondo
Post nr 62, Wysłany: 2008-08-26, 23:04
agadanuta napisał/a:
To pomysł "zwykłych" uczniów.
To chyba oni są zwykli inaczej. Jak dla mnie to sprawa dla policji.
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
A raczej dla prokuratory.
Trzeba złożyć doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Basso profondo
Post nr 64, Wysłany: 2008-08-26, 23:30
Jeśli już to wykroczenia.
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
To zależy, bo można też to uznać za przestępstwo, nie mam na myśli kwalifikacji czynu jako zniszczenia mienia. Swoją drogą lepiej zgłosić do prokuratury, bo policja może nas odesłać z kwitkiem, zaś prokuratura musi przeprowadzić śledztwo.
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Chłopadkom się nudziło i wyważyli drzwi w ubikacji, a na ścianie przykleili plakaty
We własnej?
Odnośnie toalet to jedna dziewczyna zgłosiła kiedyś, że znalazła szpilkę w drzwiach od WC i została pochwalona, że to zgłosiła. Potem sytuacja powtórzyła się parę razy, zawsze ona odnajdywała te szpilki... aż pewnego razu została przyłapana na gorącym uczynku - to była jej sprawka.
I jeszcze chłopaki czasami z nudów zamykają sie nawzajem w damskiej toalecie. Ale to zazwyczaj, gdy nikogo nie ma na dyżurze...
Wiek: 19 Dołączyła: 25 Mar 2008 Posty: 713 Skąd: lubelskie
Post nr 68, Wysłany: 2008-08-27, 16:53
Ingeborga napisał/a:
We własnej?
Tak . To były drzwi od kabiny, bo drzwi wejściowych nie odwarzyli by się wywarzyć. Ponieśli za to konsekwencje, musieli zapłacić kary za naprawę, bo coś tam się urwało, a także ptk na minus.
_________________ Cała natura jest chemią, a ród ludzki akademią:
Całe twe życie w tej szkole, rozpędzaj w ciężkim mozole...
Wiek: 16 Dołączyła: 21 Sie 2008 Posty: 300 Skąd: lubelskie
Post nr 71, Wysłany: 2008-08-29, 17:09
Co do wybryków z toaletami, u nas też była podobna sprawa... Chłopcy się w coś tam bawili i się zamknęli w toalecie. Trzymali drzwi od środka, no i ktoś z zewnątrz kopnął w te drzwi, a te z hukiem wyleciały z zawiasów i trzasnęły o ścianę, a następnie się od niej odbiły i upadły na podłogę. Na szczęście, nikt nie został ranny.
_________________ "Nie pluj do wody... kiedyś będziesz musiał się z niej napić..."
Katja
"Idź do przodu, nie do tyłu. Patrz w górę, nie w dół."
Misia Z.
A kto zapłacił za uszkodzone drzwi?
Dlatego w szkołach monitoring jest niezbędny, wtedy tatuś z mamusią będą płacić za to co ich zdziczałe potomstwo bestialsko niszczy
Wiek: 16 Dołączyła: 21 Sie 2008 Posty: 300 Skąd: lubelskie
Post nr 74, Wysłany: 2008-08-30, 16:05
Boguś napisał/a:
A kto zapłacił za uszkodzone drzwi?
Chłopcy wspólnie się złożyli.
Boguś napisał/a:
Dlatego w szkołach monitoring jest niezbędny, wtedy tatuś z mamusią będą płacić za to co ich zdziczałe potomstwo bestialsko niszczy
U nas był, ale szkoła miała specyficzny wygląd budynku, więc kamery nie sięgały do toalet, które były wręcz ośrodkiem szkolnego życia towarzyskiego i odrabiania lekcji.
_________________ "Nie pluj do wody... kiedyś będziesz musiał się z niej napić..."
Katja
"Idź do przodu, nie do tyłu. Patrz w górę, nie w dół."
Misia Z.
Swoją drogą, większość uczniów żyje w przeświadczeniu, że skoro rodzice płacą na komitet, klasowe i inne opłaty na szkoły (które są przecież darmowe!), to ma prawo niszczyć res publica.
Cytat:
A to już jest naruszanie prywatności - szkoła nie ma uprawnień do monitorowania uczniów w obrębie toalet. W zasadzie można zakwestionować monitoring w ogóle, ale to już rzecz nieco kuriozalna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum