A propos tekstów nauczycieli to powiem od siebie, ze wydaje mi się, iż moi uczniowie z technikum i zawodówki lubia niezmiernie, gdy mówię do nich per "Misiu", "Perełko", "Bąbelku".
Scenka 1:
"- Dlaczego pai profesor mnie codziennie pyta?
-Perełko, ponieważ Cię lubię i zalezy mi na tym, zebyś zdał, chcę, zębyś wreszcie się poprawił.
- Ale ja już mam tak 7 jedynek!
- A ja wytrwale będę Cie chciała poprawić!"
Scenka 2:
"- Dlaczego pani profesor mnie ciągle pyta!?
- NO jak to??? (maksymalne zdziwienie) - przecież chyba juz wszysy sie zorientowali, ze się na Ciebie Misiu uwzięłam."
Moja nauczycielka z liceum:
robaczki - gdy jest zadowolona
durnota afrykańska - wiadomo kiedy
Scenka:
-Pani się na mnie uwzięla
-Nie zaprzeczam
I kultowy tekst: "Ja ciebie po prostu udupię" (sic!)
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Pójdziesz do liceum, to też będziesz robił literówki po pierwszym tygodniu
Ktoś tu robi literówki
Dla wyjaśnienia chyba nikt z was nie zobaczył emotki ( ) przez co mnie niezrozumieliście.
Chodziło mi o to, że klasa pewnie powiedziała 'niekoniecznie' by dalej gadać.
A wy mi wyjezdżacie z łapaniem za słówka i literówkami
_________________ Bo taki jest człowiek, jakie myśli w jego sercu.
Wiek: 16 Dołączyła: 21 Sie 2008 Posty: 307 Skąd: lubelskie
Post nr 84, Wysłany: 2008-09-05, 21:33
Historyk się przedstawia.
- Nazywam się Jarosław jakiśtam, blablabla... [5 minut]
W pewnym momencie do klasy - To jak się nazywam?
Zapada cisza, po minucie wszyscy zaczynają się śmiać.
_________________ "Nie pluj do wody... kiedyś będziesz musiał się z niej napić..."
Katja
"Idź do przodu, nie do tyłu. Patrz w górę, nie w dół."
Misia Z.
Wiek: 19 Dołączyła: 25 Mar 2008 Posty: 746 Skąd: lubelskie
Post nr 85, Wysłany: 2008-09-06, 10:21
relicher napisał/a:
Dla wyjaśnienia chyba nikt z was nie zobaczył emotki ( ) przez co mnie niezrozumieliście.
Chodziło mi o to, że klasa pewnie powiedziała 'niekoniecznie' by dalej gadać.
Wybacz. Może to wynik braku humoru po powrocie ze szkoły.
_________________ Cała natura jest chemią, a ród ludzki akademią:
Całe twe życie w tej szkole, rozpędzaj w ciężkim mozole...
Zaznaczyłem słowo niekoniecznie jako odpowiedź klasy. Dając emotkę śmiechu chciałem pokazać, że tylko żartuję.
A brak humoru to ja już zawsze bedę miał (przez mój feralny plan lekcji )
_________________ Bo taki jest człowiek, jakie myśli w jego sercu.
A ja jestem w trzeciej klasie, gdzie godzin jest mało, głównie na rano, tak że po 12 jesteśmy wolni Szkoda tylko, że przedmioty są zblokowane
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum