Wiek: 16 Dołączyła: 21 Sie 2008 Posty: 307 Skąd: lubelskie
Post nr 91, Wysłany: 2008-09-12, 14:34
Dzisiaj na historii nauczyciel omawia cywilizację starożytnej Mezopotamii. W pewnym momencie pokazując na mapkę w książce, mówi:
- Eufrat płynie z wschodu na wschód.
Cała klasa w śmiech.
_________________ "Nie pluj do wody... kiedyś będziesz musiał się z niej napić..."
Katja
"Idź do przodu, nie do tyłu. Patrz w górę, nie w dół."
Misia Z.
N-lka: O, tu jest Milet, widzicie? (pokazuje na mapie)
Klasa: Taaaak...
N: A wiecie, jaki znany uczony pochodzi z Miletu?
Chłopak: Talerz (chyba coś przeżuwać bo niewyraźnie powiedział i tak zabrzmiało)
N: Właśnie, Talerz z Miletu.
Z tego "talerza" potem razem z historyczką się śmialiśmy
BIOLOGIA
N-l: No, dobrze, to co mieliście z p. praktykantką?
K: Mitozę i mejozę.
N: Czego konkretnie dotyczy mejoza?
K: eeee....
N: To ja mam wam, szesnastolatkom mówić, skąd się biorą dzieci?!
K: Bocian podrzuca do kapusty (ktoś zażartował)
N: Jaki bocian... Dzieci biorą się z pożaru.
K: Jak to?
N: Normalnie. Wszędzie mówią, że (pisze na tablicy) "zapałki + dzieci = pożar", a więc "pożar - zapałki = dzieci". Proste, nie?
K: Skąd pan to wziął?
N: Przecież to czysta matematyka , zobaczcie - czyta jeszcze raz całe równanie.
Oczywiście potem wróciliśmy do normalnego toku lekcji
- Pani, weźme go pani... - marudzi jeden chłopak, bo drugi mu grzebał w rzeczach
- A na co mi on?
NIEMIECKI
Po sprawdzeniu obecności...
N: To dzisiaj może trochę popytamy... może jest ktoś chętny? (klasa się kurczy jakoś tak w sobie, milkną... a ja wyrywam się do odpowiedzi )
K: Może dzisiaj nie...
N: (patrzy na moją uniesioną dłoń - czyli że się zgłaszam) A to dzisiaj nie popytamy...
Mamy uczniów z wymiany, nie mówiących po polsku, jednakże jeden z nich, chciał popisać się/być miłym/miał taką potrzebę* i wyraził swoją potrzebę skorzystania z toalety po polsku:
U: Toaleta. Co-to?
N: Toaleta jest miejscem w którym miejsce ma akt świadomej defekacji, bądź też akt świadomej diurezy... (polegliśmy na placu boju )
* - niepotrzebne skreślić
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
I jeszcze jedno, niestety przykre, bo to był zwrot matki do swojego rocznego dziecka, w przychodni rejonowej, gdy matka, w trakcie iniekcji, podała dziecku samochodzik, który to samochodzik, po dokładniejszych oględzinach, dziecko odrzuciło od siebie. Reakcja matki była następująca: "Co kur**, zabaweczka się znudziła?"
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Tutaj macie karteczki, jak was znam, a chciałabym nie znać, to połowa je zgubi
NIe wiem, czy pisze we właściwym dziale, ale stwierdziłam, że warto się podzielić tym, co przeczytałam, tym bardziej, że nas nawet cytują:)
http://serwisy.gazeta.pl/...auczyciela.html
yurii
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 34 Dołączyła: 17 Paź 2008 Posty: 2 Skąd: mazowieckie
Post nr 100, Wysłany: 2008-10-18, 00:39
haLayla
Skoro jesteś taki wspaniały, że Cię cytują i skoro widać po Twoim pisaniu, że czujesz się jednostką wybitną... To powiedz mi czemu nie umiesz edytować postów?
Pisanie posta pod postem to spam.
Proszę wybaczyć, za psucie atmosfery, ale ten chłopak jest denerwujący.
yurii
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 34 Dołączyła: 17 Paź 2008 Posty: 2 Skąd: mazowieckie
Post nr 103, Wysłany: 2008-10-19, 15:31
Edzia
Nie twierdzę, że poznałam, twierdzę tylko to co napisałam wyżej.
Czytając czyjeś wypowiedzi bardzo wiele się można dowiedzieć.
I nie wiem co do tego ma mój 'debiut'? Bycie nową na forum nie znaczy, że nie umiem czytać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum