Uczę matematyki a gimnazjum i lubię "czepiać" się słówek. Douczam się jeszcze. Pani dr od dydaktyki matematyki rozdaje przygotowane dla grupy testy, w których jest opisany błąd ucznia i pytanie - jak zareagujesz? (wiadomo, chodzi o działania jakie odejmę, pytania...) Zapytałem: chodzi o słowa cenzuralne? Może mało śmieszne ale próbowałem ożywić drętwą atmosferę.
No a ja nie tak dawno na lekcji w III klasie gimnazjum poślizgnęłam się i wyrżnęłam jak długa na podłodze.
hehe. miałam coś podobnego - z tym, że nie w szkole a przed szkołą, zimą - więć ślisko było, a akurat przed szkołą stali uczniowie klasy VI (w tym jeden nowy, który ledwo parę dni wcześniej do szkoły przyszedł i tego dnia miałam mieć go pierwszy raz na lekcji ).
_________________ Prywatnie żyję tak, jak każdy:
Jem, piję, sypiam, patrzę w gwiazdy
Przedmiot nauczania: Język polski
Post nr 18, Wysłany: 2009-05-25, 20:03
Natomiast mnie zdarzyła się wpadka innego rodzaju.. Podjechałam pod szkołę autem, a ponieważ weszłam do budynku tylko na chwilę, więc zaparkowałam gdzie bądź (szkoła na wsi, więc nikt nie przywiązuje specjalnej uwagi do miejsc parkingowych). Przy głównym wyjściu czekali na mnie panowie policjanci i wręcz skrzyczeli za taką niefrasobliwość i łamanie przepisów. Dodam, że akurat była przerwa, a panowie mało delikatni w swoich pouczeniach. Ledwo się wykaraskałam od mandatu i jeszcze musiałam jako tako wyjść z twarzą w oczach uczniów, którzy wręcz zamarli, bo ktoś odważył się mi nawrzucać
Na temat "poślizgów":
Zima. Cała szkoła ( znaczy - uczniowie) jedzie do teatru. Wszyscy stoją przed szkołą i widzą, jak bezpiecznie schodzę ze schodów i po zrobieniu paru kroków leżę!
Pierwsze stwierdzenie - ruszać mogę wszystkim, znaczy - osteoporozy nie mam. I wszystko byłoby w porządku, gdyby nie spora dziura w spodniach i trochę mniejsza w kolanie. I żadnych szans na zastępstwo - musiałam jechać.
Jestem chyba jedyną nauczycielką, która do teatru wybrała się w dziurawych spodniach.
Chodziłam trzymając torbę na wysokości kolan, co z pewnością wyglądało idiotycznie i nie zasłaniało całkowicie dziury.
Podczas spektaklu zajęta byłam głównie sprawdzaniem czy krew jeszcze płynie. Płynęła. Podczas przerwy szukałam w teatrze apteczki.
Mój kolega co chwilę chwytał mnie za łokieć "Uważaj, schodek" , "Uważaj, bo tu ślisko" itp.
Nie lubię zimy.
aniabra
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 20, Wysłany: 2010-06-13, 16:20
Jesli chodzi o nauczycielskie wpadki to najbardziej pamietam taka ktora zdarzyla sie kilka lat temu jak sama bylam uczennica i chodzilam do liceum.
Mysle ze taka wpadka zdarza sie wielu kobieta, ale to bylo straszne...
Mielismy lekcje matematyki. Nauczycielka stanela przy tablicy i zaczela pisac jakies zadanie czy wzory. My patrzymy a ona na jasnej spodnicy ma plame krwi. Minuty mijaja, ona siada, wstaje, a plama juz jest megawielka. Cala klasa uwaznie obserwowala nauczycielke cala lekcje. pewnie byla zdziwiona naszym naglym zainteresowaniem matematyka.
To bylo straszne. Niby ludzkie, kazdemu sie moze zdarzyc, no ale wyobrazam sobie jej mine jak sie zorientowala.
mr_pl
Przedmiot nauczania: Podobno angielski
Post nr 21, Wysłany: 2010-06-13, 16:35
Ja chciałem narysować uczniom Wielką Brytanię na tablicy, a że moje umiejętności plastyczne są gorzej niż marne, to wyszedł mi penis... przynajmniej tak to odebrali uczniowie.
_________________ Cokolwiek napisałem powyżej na pewno nie jest prawdą. Młodzi ludzie nigdy nie mają racji.
lida88
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 26 Dołączyła: 03 Wrz 2010 Posty: 20 Skąd: mazowieckie
Post nr 22, Wysłany: 2010-09-30, 20:18
hehe....
ja kiedyś narysowałam uczniom mini-drzewo geneologiczne (słówka mama, tata itp,) rysując siostrę dorysowałam jej 2 kucyki...na co jedna z uczennic :" Proszę pani co to?pies?" wtedy też zwątpiłam w swoje zdolności plastyczne....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum