Post nr 1, Wysłany: 2010-08-25, 08:52 Brak małej litery Ć
Jak w temacie. Instalowałam wszystko na nowy dysk i nie mam jednej literki. Wszystkie pozostałe polskie znaki są. Brak tylko małego Ć.
Mam ustawiony polski programisty więc powinno byĆ dobrze a nie jest.
Kiedyś już coś takiego miałam i jakimś cudem udało mi się zrobiĆ tylko nie pamiętam jak.
Nie masz przypadkiem karty graficznej ATI? Sterownik karty rezerwuje sobie skrót klawiaturowy Alt+C do swoich niecnych celów
W celu rozwiązania problemu należy
odznaczyć w Ati Control Center, zakładka Hotkeys "ptaszka" przy
"LaunchDashboard". Problem ten niestety występuje po ponownym
uruchomieniu komputera (podobno w nowej wersji oprogramowania
został już naprawiony), jedynym skutecznym wyjściem jest
odinstalowanie Ati Control Center lub zmiana po każdym
uruchomieniu komputera.
O: Problem rozwiązujemy następująco:
1) W CCC funkcja klawisze skrótu MUSI być aktywna!
2) zmieniamy kombinację klawisza ctrl+alt+c na dowolną inną literę np "H".
3) Zastosowujemy zmiany i sprawdzamy poprawność działania literki "Ć"
W necie Malgalo jest mnóstwo na ten temat, rozwiązanie problemu zależeć może od systemu, karty graficznej, sterowników, ustawionych skrótów klawiaturowych
annuszka, dzięki.
Zmieniłam literkę i działa ćććććććććććććć
Kiedyś już tak miałam na szkolnym laptopie i metodą prób i błędów sama z tymi klawiszami skrótów próbowałam coś przestawiać i się udało.
Podejmowałam jednak wtedy tyle prób, że nie pamiętałam, które rozwiązanie okazało się dobre.
A teraz zajęta byłam bardziej instalowaniem wszystkiego od nowa niż myśleniem nad znalezieniem rozwiązania.
Dodam jeszcze, że pierwszy raz dysk zmieniałam samodzielnie i trochę się bałam czy sobie poradzę.
Ze mnie taki informatyczny samouk, który na dodatek już w bardzo dojrzałym wieku pierwszy raz przy komputerze zasiadł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum