Post nr 1, Wysłany: 2010-07-23, 11:54 internet ale jak?
Witam,
chciałabym by mi ktoś doradził jak założyć internet. Mam tel. w era i Windows XP i chciałabym założyć internet. Czy na stacjonarnym komp. będzie dobrze działał internet przenośny? Moja kol. ma w erze neta i płaci za neta 49 zł. Może taki założyć? Bardzo bym chciała by mi ktoś doradził. Pozdrawiam.
Edytko, wiele zależy od konkretnych dostępnych ofert w Twoim miejscu zamieszkania.
Na pewno nie ma znaczenia jaki masz Windows, czy komputer.
Jeśli mieszkasz w mieście, to raczej taniej dostaniesz łącze z kablówki lub lokalnego providera...i chyba stabilniejsze i prostsze będzie to rozwiązanie.
Ale tylko gdybam, bo nie ma chyba uniwersalnej rady.
Przedmiot nauczania: edukacja wcz.
Post nr 3, Wysłany: 2010-07-23, 18:37
Racja - nie ma jednego, uniwersalnego rozwiązania. Musisz wziąć jeszcze pod uwagę, jakie masz priorytety, czy chodzi Ci o niską cenę, szybkie łącze, czy stały dostęp gdziekolwiek będziesz itd.
Ja od pewnego czasu mam przenośny net w formie małego, sprytnego pen-drive`a i jestem z niego bardzo zadowolona. Kupuję sobie w kasie doładowanie za 30zł miesięcznie - i na moje potrzeby (a nie jestem net-maniakiem) wystarcza. Dodatkowo nie muszę się martwić abonamentem, jak to wcześniej bywało.
Nie chciałabym jednak na forum robić reklamy tej firmie, więc jeśli masz wątpliwości, to na privie chętnie Ci powiem więcej
Ja mam i laptoczka i stacjonarkę, a net radiowy sprawuje się super, a aby na obu kompach był - mamy w domu router bezprzewodowy. Osobiście polecam, z laptokiem mogę po całym otoczeniu się przemieszczać. Dostęp za 54zł 4,3mb.
Racja - nie ma jednego, uniwersalnego rozwiązania. Musisz wziąć jeszcze pod uwagę, jakie masz priorytety, czy chodzi Ci o niską cenę, szybkie łącze, czy stały dostęp gdziekolwiek będziesz itd.
Ja od pewnego czasu mam przenośny net w formie małego, sprytnego pen-drive`a i jestem z niego bardzo zadowolona. Kupuję sobie w kasie doładowanie za 30zł miesięcznie - i na moje potrzeby (a nie jestem net-maniakiem) wystarcza. Dodatkowo nie muszę się martwić abonamentem, jak to wcześniej bywało.
Nie chciałabym jednak na forum robić reklamy tej firmie, więc jeśli masz wątpliwości, to na privie chętnie Ci powiem więcej
nawet nie wiedziałam, ze tak można. Opowiesz mi jak to jest?
Edytko, wiele zależy od konkretnych dostępnych ofert w Twoim miejscu zamieszkania.
Na pewno nie ma znaczenia jaki masz Windows, czy komputer.
Jeśli mieszkasz w mieście, to raczej taniej dostaniesz łącze z kablówki lub lokalnego providera...i chyba stabilniejsze i prostsze będzie to rozwiązanie.
Ale tylko gdybam, bo nie ma chyba uniwersalnej rady.
Mieszkam na wsi ale przy głównej ulicy. Nie wiem czy mam zamówić ten w erze za 49 zł. Chciałabym byc pewna bo sie podpisuje umowę na dwa lata.
To jest internet stacjonarny na łączach TP, czyli masz telefon stacjonarny. Czy się bardziej opłaca niż np. Neostrada, nie wiem.
Cena za internet do 1Mb/s nie jest wg mnie wygórowana.
Może w TP SA zapytać ile Cie będzie kosztowało takie łącze.
Nie ma Edytko człowieka, który by na swoje łącze internetowe nie narzekał...no nie licząc tych, co wszystko mają najlepsze
To jest internet stacjonarny na łączach TP, czyli masz telefon stacjonarny. Czy się bardziej opłaca niż np. Neostrada, nie wiem.
Cena za internet do 1Mb/s nie jest wg mnie wygórowana.
Może w TP SA zapytać ile Cie będzie kosztowało takie łącze.
Nie ma Edytko człowieka, który by na swoje łącze internetowe nie narzekał...no nie licząc tych, co wszystko mają najlepsze
Najlepiej było by wypróbować ,,zasięg'' w twojej miejscowości. Każda sieć chwali się swoimi mapami zasięgu a gdy wyjedzie się ,,na wieś'' to bardzo różnie z tym bywa. Jeśli są u was telefony stacjonarne a nie zależy ci na przenoiśnym dostępie to najbardziej stabilnym łączem jest neostrada. Ja mam na lapku iPlusa i przez dwa lata męczyłam się strasznie, po dwóch latach groźba rezygnacji spowodowałam rawdopodobnie,,przełączenie mnie na lepsze łącze'' bo mniej się męcze.
Teraz z lapkiem siedzę na wsi i czieszę się jak złapię internet.
Ps. Masz kartę sieciową?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum