Post nr 1, Wysłany: 2010-08-13, 00:13 Kursy e-learningowe dla uczniów
Chciałabym umieszczać na swojej stronie www jakieś kursy dla uczniów, bądź przekazywać im jakieś materiały, zaliczać niektóre rzeczy itp. Myślałam o platformie moodle. Z tym, że nie wiem, od czego zacząć, nigdy tego nie robiłam, więc jestem zielona. sama uczestniczyłam już w takich kursach, więc z obsługą kursu raczej sobie poradzę. Problemem jest na razie strona techniczna uruchomienia kursu. Od czego się zaczyna? Co trzeba zainstalować? Gdzie? Na swoim komputerze, czy jakoś inaczej? Gdyby ktoś był uprzejmy wytłumaczyć mi to w prosty sposób, byłabym wdzięczna.
Jak poradzić sobie z takim kursem nie wiem.
Na swojej stronie natomiast przekazują uczniom pewne materiały, mam kontrolę nad ilością pobrań, mają też możliwość zadawania mi pytań, umieszczania swoich odpowiedzi i bezpośredniego ze strony kontaktu ze mną.
Strona bardzo prosta w redagowaniu i praktycznie nie wymaga wielu umiejętności w tym zakresie.
Post nr 3, Wysłany: 2011-02-16, 08:15 Re: Kursy e-learningowe dla uczniów
bratek7 napisał/a:
Problemem jest na razie strona techniczna uruchomienia kursu.
Jeżeli sprawa jest nadal aktualna, to mogę pomóc uruchomić Moodle - proszę o kontakt na priv.
_________________ Internetowa Gablotka Szkolna - http://www.szkola.firmowa.eu - aktualne ogłoszenia o konkursach, projektach, grantach, konferencjach, warsztatach i innych ofertach dla szkół.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum