Przedmiot nauczania: oligofrenopedagogika, pedagogika wczesnoszkolna, informatyka, język angielski w edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej
Post nr 7, Wysłany: 2008-10-12, 14:58
Co do Krzyżówek - to oczywiście Word lub Hot Potatoes - kartofelek o nazwie JCross .
Do rebusów niczego niestety nie znam, ale ... w Gimpie z każdego obrazka, czy napisu możesz zrobić świetne Puzzle. Istnieje możliwość wyboru liczby i wielkości poszczególnych części puzzli.
Tworząc krzyżówki korzystałam wiele razy z programu EclipseCrossword (do worda jestem zbyt niecierpliwa ). Nie pamiętam z jakiej stronki go ściągnęłam, ale od czego jest google
Bardzo fajny darmowy programik (niestety po angielsku).
Można wprowadzać różne hasła i ich opisy. Następnie wybieramy, jak duży ma być diagram i program sam generuje różne kształty krzyżówek z naszymi hasłami.
Ja zawsze drukuję 5, 6 rodzajów diagramów i każdy uczeń ma "inną krzyżówkę" (tak przynajmniej myśli ), bo hasła i tak są jednakowe.
Od kiedy mam ten programik - częściej srawdzam opanowanie niektórych pojęć za pomocą krzyżówek. Raz nawet pokusiłam się do stworzenia krzyżówki z działaniami pisemnymi na liczbach naturalnych.
Naprawdę polecam!
Znalazłam link:
http://scholaris.ydp.com.pl/cms/view_all.php?id=29
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum