Tragedią jest ,że w szkołach uczy się dzieci tylko KOMERCYJNYCH z Microsoftu programów,a o innej alternatywie uczniowie nic potem nie wiedzą.Niektórzy nauczyciele odwalają niezłą pracę marketingową dla tego monopolisty
Basso profondo
Post nr 2, Wysłany: 2009-08-10, 16:19
Tyle że ten cały OpenOffice ani się umywa do produktów "monopolisty z Redmont".
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
A zapisać pliki w OO można z rozszerzeniem .doc i każdy odczyta, żaden problem
Tylko nie każdy tak zapisuje.
Czekałam kiedyś na ważne materiały od koleżanki, które do szkolnych dokumentów wstawić musiałam i koło północy dostałam. Żeby się do nich dobrać musiałam jeszcze poszukać OO i zainstalować. Dopiero mogłam pracę dokończyć, a na rano musiało być gotowe.
Post nr 6, Wysłany: 2009-08-10, 19:24
Czekałem kiedyś na materiały od prowadzącej kurs. Dostałem - z rozszerzeniem .odp
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
Różnice pomiędzy OOo a MS Word. Nie widzę.
Format danych? A spróbuj koleżanko Malgalo odczytać w Wordzie 2003 pliki z Worda 2007, bez zainstalowanego dodatku zgodności Gwarantuje pliki się wykasztanią.
Wszystko zależy od zaangażowania w pracę. Jak komuś zależy to sobie tak skonfiguruje że i notatnik RTFy będzie zapisywał.
Pozdrawiam
Promujcie Alternatywy
_________________ Gdyby każdy myślał o sobie
o każdym by ktoś pomyślał
Przedmiot nauczania: chemia, przedmioty informatyczne
Wiek: 40 Dołączył: 07 Mar 2008 Posty: 641 Skąd: Nowa Ruda
Post nr 15, Wysłany: 2009-11-28, 09:28
Zainteresowanym gorąco polecam OOo a zwłaszcza moduł Impress. Powala PowerPointa na głowę, zwłaszcza w kwestii wzbogacania slajdów o elementy filmowe. PowerPoint najczęściej przerabia film na sieczkę. OOo Impress prawidłowo operuje multimediami.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum