Jedliński
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 1, Wysłany: 2011-10-03, 08:12 Zamienniki tuszy do drukarek.
Tusze oryginalne do drukarek są dość drogie. Firmy niezłą kasę robią na nas.
Czy korzystacie z dużo tańszych zamienników tuszy? Ja słyszałem różne opinie na temat zamienników - nawet bardzo negatywne.
_________________ W Chinach nauczycieli nazywa się budowniczymi narodu; czas, byśmy naszych nauczycieli nazywali tak samo. Barack Obama
_________________ "A teraz weźmy taką statystykę [..] zakładając, że państwa razem ze mną jest sto [..] a ja nie mam jednej nogi, to statystycznie [..] każdy z państwa ma po 1,99 nogi [...] jak cena w Biedronce."
Ja słyszałem różne opinie na temat zamienników - nawet bardzo negatywne.
Bo wszystko zależy od firmy produkujące zamienniki. Generalnie - te najtańsze są kiepściutkie zazwyczaj. Ja mam sprawdzoną firmę (choć nie jest najtańsza) i zawsze jej zamiennikow używam
_________________ Prywatnie żyję tak, jak każdy:
Jem, piję, sypiam, patrzę w gwiazdy
Przedmiot nauczania: język polski,historia
Wiek: 29 Dołączyła: 27 Sie 2007 Posty: 333 Skąd: Wielkopolska
Post nr 4, Wysłany: 2011-10-03, 17:47
Również używam zamienników poleconych przez sprzedawcę przy zakupie drukarki. Nie są najtańsze, ale i tak w porównaniu z orginałami opłaca się taki zakup.
Post nr 5, Wysłany: 2011-10-22, 08:58
Kwestia jest też taka, że używanie tuszy nieoryginalnych może naruszyć gwarancję urządzenia wielofunkcyjnego. Jest to podobno niezgodne z prawem Unii Europejskiej.
To też trzeba wziąć pod uwagę. Słyszałem taką historię, że ktoś przychodzi do serwisu z popsutą drukarką - a serwisant na to, nie używał pan oryginalnych tuszy i to narusza gwarancję.
Kwestia jest też taka, że używanie tuszy nieoryginalnych może naruszyć gwarancję urządzenia wielofunkcyjnego
Drukarki też
Jedliński napisał/a:
Słyszałem taką historię, że ktoś przychodzi do serwisu z popsutą drukarką - a serwisant na to, nie używał pan oryginalnych tuszy i to narusza gwarancję.
Jeśli w momencie oddawania drukarki, zamienników nie ma w drukarce - mogą naskoczyć
Najprościej jest - jeśli zachodzi potrzeba oddania urządzenia do serwisu - włożyć zachomikowane gdzieś pojemniki z tuszy oryginalnych.
_________________ Prywatnie żyję tak, jak każdy:
Jem, piję, sypiam, patrzę w gwiazdy
matmanamaksa
Przedmiot nauczania: Matematyka
W nowoczesnych urządzeniach wielofunkcyjnych giganta z Kalifornii taki numer nie przejdzie. Urządzenia te mają pamięć diagnostyczną i w serwisie oddalą takie urządzenie.
Jedliński
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 8, Wysłany: 2011-10-22, 22:14
Motyw jest też inny. W tych droższych zamiennikach mają tą kwestię na uwadze i sami gwarantują własny serwis.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum