wiesz, pytałam, ale jakoś nikt nic mądrego nie odpowiedział
ta szóstka lubi matematykę, chcę w nich pielęgnować tą sympatię, chcę ich rozsmakować w matematyce, żeby im sprawiała nauka jej frajdę, zeby chcieli, pragnęli jeszcze i jeszcze
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
Nastawiłabym się na jakieś zagadki matematyczne, rebusy, krzyżówki. Kiedyś widziałam w księgarni książeczki z matematycznymi łamigłówkami właśnie dla najmłodszych miłośników matematyki. Tytułów nie pamiętam, gdyż nie byłam nimi osobiśie zainteresowana. W internecie też można sporo wyszukać. Mam trochę materiałów z naszych szkolnych konkursów organizowanych z okazji szkolnego święta matematyki, ale skanowałam i zapisane to wszystko w jednym pliku w wordzie. Zajmuje dużo miejsca i przesłać nie dam rady. Ale może w wolnych chwilach podzielę, to Ci wyślę.
W Wesołej Szkole chyba (nie jestem tego całkiem pewna, bo może nie tam) jest też Mały kangurek. I masz jeszcze do dyspozycji zadania z Kangura - kategoria maluch. Można dostać w księgarniach bo co jakiś czas pojawiają się wznowienia zaktualizowane o kolejne edycje konkursu.
Zgadzam sie z Malgalą , myślę ze Kangur jest dobry bo ciekawy a i zadania rozwijaące. Może troche współpracować z internetem na stronie WSIP sa ciekawe gry.
Idzie dobrze... szukam zadań z zeszłorocznego Kangurka dla klas 2-3.
_________________ "Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum