Post nr 1, Wysłany: 2008-08-27, 15:59 Matematyka wokół nas - pytanie
Od września idę do szkoły podstawowej na zastępstewo, jest to moja pierwsza praca, umowa jako nauczyciel stażysta. Dowiedziałam się że poprzednia nauczycielka pracowała na Matematyce wokół nas. Mam pytanko: na co zwrócić uwagę przygotowując lekcje, dla jakich uczniów jest ten podręcznik - dobrych czy słabych? I jeszcze prośba czy ma ktoś z Was konspekty do tych podręczników?
We wsipowskich podręcznikach jest dużo zadań o różnym stopniu trudności. Każdy znajdzie coś dla siebie
Jeżeli chodzi o konspekty, to jeżeli masz jakieś ze studiów, to możesz je wykorzystać zmieniając tylko numery zadań.
Wiele ciekawych konspektów można znaleźć w internecie (Literka, Interklasa, Profesor, itp).
Nawet tutaj wejdź w zakładkę publikacje, potem matematyka i jest tu wiele ciekawych scenariuszy lekcji
Co innego plany wynikowe. Mogą pasować do różnych podręczników, ale nie muszą (kwestia rozłożenia tematów w podręczniku).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum