Witam. Mam ponownie pytanko. Czy ktoś wie, jak napisać sprawozdanie z przebiegu zajęć dydaktyczno-wyrównawczych z matematyki, a także co powinno ono zawierać? Obecnie żona od września pracuje w nowej placówce, gdzie z taką formą spotyka się pierwszy raz. Z góry dziękuję za odp.
Prowadzę zajęcia wyrównawcze, ale czegoś takiego nie pisałam. Gdybym miała napisać, to bardzo krótko:
1. liczba uczestników
2. klasa
3. główne cele i zamierzenia zajęć (na przykład pomoc w opanowaniu bieżącego materiału, wyrównanie braków z klas młodszych, motywowanie uczniów do przezwyciężania trudności w nauce)
4. stosowane formy i metody pracy (zróżnicowanie zadań, dostosowanie ich do indywidualnych możliwości uczniów, wykorzystanie kart pracy indywidualnej, gry i zabawy matematyczne, wykorzystanie dostępnych programów edukacyjnych oraz przygotowanych prezentacji multimedialnych itp.)
5. zaobserwowane efekty
Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania . jest to zadanie 6 klasa i jak to łatwo wyjaśnić dziecku
Wyobraź sobie, że masz rzucić 1200 razy kostką do gry. Ilu czwórek, twoim zdaniem, można się spodziewać na 1200 rzutów? A ilu szóstek? Wyjaśnij, dlaczego tak uważasz.
Przedmiot nauczania: muzyka,plastyka,wiedza o kulturze,j.angielski
Post nr 20, Wysłany: 2009-03-15, 14:56
Kosmos Ja bym powiedział, że można się spodziewać góra 1200 czwórek, szóstek też tyle samo Ale to nie jest opinie specjalisty, więc może jakiś matematyk się odezwie
można się spodziewać góra 1200 czwórek, szóstek też tyle samo
a minimum żadnej
W klasie VI to ja bym wręczyła dziecku kostkę i niech rzuca. Oczywiście nie 1200 razy, ale na początek 60, potem kolejne 60 i niech wyciąga wnioski.
mateoo, gdybyś jednak na szczęście w rzutach tak bardzo nie liczył, to tak po 200 powinno wypaść 4 i 6
Przedmiot nauczania: muzyka,plastyka,wiedza o kulturze,j.angielski
Post nr 22, Wysłany: 2009-03-15, 18:16
Ahaa, rozumiem juz jak je rozwiązać 1200:6(bo tyle ścian). Ale czy to pewne hehe ? Aż chyba sam z ciekawości sprawdzę
_________________ Sztuka jest pokarmem duszy.
marakuja
Przedmiot nauczania: Przyroda
Post nr 23, Wysłany: 2009-03-15, 18:46
Mimo wszystko źle sformułowane zadanie. Właściwie każda odpowiedź będzie dobra. Ja bym odpowiedziała, że ani razu nie wypadnie szóstka, bo mam pecha.
A może to nie jest zadanie matematyczne, tylko na kreatywność?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum