Post nr 1, Wysłany: 2008-03-06, 16:17 Poszerzanie sie beztalencia matematycznego
Doszly mnie sluchy ze chca zmienic troche tok nauczania
- procenty wprowadzic w gimnazjum
- wzory skroconego mozenia wprowadzic w liceum
troche dla mnie to jest <...>, skoro i tak wszyscy widza ze jest zanik matematykow/fizykow.
Jestem w klasie maturalnej, z rozsz mat i zalila mi sie fizyczka ze jej uczniowie z 1 klasy liceum nie potrafia wyciagnac a z rownania (np P=(a+b)/h ) ... troche to zaczyna byc nieciekawe, moze ktos ma w tym jakis cel ? zeby pozbyc sie kochanych przedmiotow (mat i fiz) i miec caly kraj pisarzy, lekarzy i budowlancow ?
Czytam tez na forum ze uczniowie maja problemy z geometria, a w szczeg przyzadami (katomierz/ekierka/cyrkiel) ... tu powinna sie lampka zapalic
Zgadzam się.
Wszystko z matematyki przekładają na kolejne lata nauki.
Gdyby nie robiło się tematów nadobowiązkowych, to niektórzy nauczyciele umarliby z nudy.
Procenty w Gimnazjum to pic w stosunku do planów, żeby uczniowie grali w karty, albo w szachy na lekcji. I jak tu zachować stoicki spokój ?
Co to jest za poziom uczniów, jeżeli w pierwszej klasie gimnazjum nie są w stanie wykonać działań na liczbach ( co gorsza u 90% uczniów ).
Procenty w Gimnazjum
Twierdzenie Talesa, i Wzory Skróconego Mnożenia w Liceum ?
A może wzory Viet'a zrobić nadobowiązkowo w III klasie Liceum ?
Obecnie w gimnazjum, fizyka dla uczniów to szok ..... . Tutaj babrają się uczniowie w ułamkach, a tu delty, przekształcenia itp. .
_________________ ,,Oto era AUTOMATÓW,
pół d**ili, pół wariatów.''
nie no ... w sumie to jest dobrze
ja to mam za soba, opanowalem caly material wzorowo
zostana studia techniczne i bede zyczyc jak najgorzej wszystkim uczniom ...
w koncu jak pojde do pracy to oni beda moja konkurencja w pracy
im mniej po studiach technicznych tym bardziej cenieni ci co skonczyli ... i wieksza kasiorka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum