Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Nosferata
2007-08-09, 05:19
Sprawdziany i odpowiedzi i zadania domowe - różnej WAGI.
Autor Wiadomość
silnia 
silnia

Post nr 1, Wysłany: 2006-12-19, 10:23   Sprawdziany i odpowiedzi i zadania domowe - różnej WAGI.

Nikomu nie przychodzi to z większą łatwością , jak nauczycielom matematyki :
[1] zbudowanie funkcji przyporządkowującej typowi zajęcia i ocenie - stosownej noty ;
[2] wprowadzenie rozmytego opisu oceny ucznia (należy sięgnąć do teorii zbiorów rozmytych i relacji rozmytych).
Samo ułożenie zadań do sprawdzianu , z zamieszczoną punktacją - to kunszt łączący dobrze pojęte:
[1] przebiegłość belfrowską ,
[2] zmobilizowanie do samodzielności.
Silnia.
P.S. Czy się mylę???

Piotr 
peritus

Post nr 2, Wysłany: 2006-12-19, 10:28   Silnia - uspokuj się! Nikt Ci nic nie napisze !

Nawet gdybyś głosił herezje to i tak nikogo to nie wzruszy. Czytelnicy są obojętni na treść,lubią czytać , ale nie lubią analizowac , a tym bardziej zajmować stanowisko w sprawie. Łudzisz się SILNIO. (Do tego masz prawo!)
P.S. Twój "bliżniak" Piotr.

dushka 

Przedmiot nauczania: oligofrenopedagog
Post nr 3, Wysłany: 2006-12-19, 12:01   

Może i cierpicie obaj na rozdwojenie jaźni, ale czy ten temat akurat musi tu być? Przecież to dział dotyczący uwag ogólnych o forum, czytanie ze zrozumieniem się kłania ;)

Piotr 
peritus

Post nr 4, Wysłany: 2006-12-19, 19:18   Podtytuł (...) jest klarowny !!!!

Jest to :
"miejsce na wszelkie zażalenia, uwagi" -
-wyraz WSZELKIE jest kluczem do wejścia. Moja odwaga mi pomaga , a milczenie bywalców forum mnie ośmiela. Próbuję czytających ośmielić i zachęcić do PISANIA.
:sad: Piotr.

silnia 
silnia

Post nr 5, Wysłany: 2006-12-19, 19:24   Popieram Piotra!

Niech daje się spotkać , niech namawia bywalców do pisania , niech mu się chce czytać nowe posty , niech marzy o dyskutowaniu , niech oczekuje rozmówców !!!!
:oops: Silnia.. (Codziennie i wszędzie - bo nudą zionie. Cicho jak w czytelni. Pusto jak na odludziu.)

akinomka 

Przedmiot nauczania: język polski, oligofrenopedagog
Post nr 6, Wysłany: 2006-12-20, 06:19   Re: Popieram Piotra!

silnia napisał/a:
Niech daje się spotkać , niech namawia bywalców do pisania , niech mu się chce czytać nowe posty , niech marzy o dyskutowaniu , niech oczekuje rozmówców !!!!
:oops: Silnia.. (Codziennie i wszędzie - bo nudą zionie. Cicho jak w czytelni. Pusto jak na odludziu.)

A czy to nie jest pewne mydlenie oczu? Co komu z tego, że wpiszesz sie Ty i Ty, skoro dalej nikt nie rozwija wątku. :roll:

Piotr 
peritus

Post nr 7, Wysłany: 2006-12-20, 10:53   To trafiło do mego serca .

Akinomko! Biorę do serca Twoje spostrzeżenie i Twoją uwagę !! Piotr.
P.S. Zrealizuję w 100%.

Krystyna35

Post nr 8, Wysłany: 2007-05-08, 18:43   

Witam!
Mam prośbę, jestem nauczycielką języka polskiego i gdzieś zapodziałam sprawdziany dla klasy I gimnazjum tytuł brzmi "Rycerz z naszej klasy", ma ktoś te sprawdziany i mógłby mi przesłać chociaż e - mailem. Mój email to: majkamilowicz@interia.pl

Proszę o wyrozumiałość...
Z poważeniem Krysia

malgala 
Administracja
matematyk-optymista

Przedmiot nauczania: matematyka
Post nr 9, Wysłany: 2007-08-08, 20:34   Re: Silnia - uspokuj się! Nikt Ci nic nie napisze !

Piotr napisał/a:
Nawet gdybyś głosił herezje to i tak nikogo to nie wzruszy. Czytelnicy są obojętni na treść,lubią czytać , ale nie lubią analizowac , a tym bardziej zajmować stanowisko w sprawie. Łudzisz się SILNIO. (Do tego masz prawo!)
P.S. Twój "bliżniak" Piotr.

Piotrze albo Silnio, to nie tak. Mylisz się twierdząc, że czytelnicy są obojętni na treść. Analizować też lubią, a wielu również chce zająć określone stanowisko w pewnej sprawie. Trzeba ich tylko, podobnie jak uczniów, odpowiednio zachęcić, co jak widzę robisz nawet skutecznie. Tylko nie próbuj wszystkich "matematyzować", bo niektórzy mogą być do matematyki uprzedzeni. Żeby ich przekonać trzeba odsłonić przed nimi matematykę lekką, łatwą i przyjemną oraz z dużą dozą humoru.
Proponuję zakończyć narzekanie. Przed nami (jeszcsze nie emerytami) końcowka wakacji. Cieszmy się nimi.

[ Dodano: 2007-08-09, 15:32 ]
A emerytów namawiam do odrobiny cierpliwości. Jeszcze parę dni i wszystko się rozkręci.

Odpowiedz do tematu