jezeli masz dostep do sali komputerowej albo tablicy interaktywnej to polecam Matlandię.
Mają teraz konkurs w którym oferują miesiąc testów za darmo, wiec mozesz sprawdzic czy dzieciakom się taka forma. Nie wiem czy można na tym forum podawać linki, więc wygoogluj "Matlandia" i na stronce znajdziesz info.
Pozdrawiam, Michał
matmanamaksa
Przedmiot nauczania: Matematyka
Matlandia jest świetna. Masz pełny mechanizm kontroli dzieciaków, nawet w domu. Wszystko przez "dziennik elektroniczny". Materiał na szkolną ligę zadaniową, konkurs klas. Polecam.
A jakieś warsztaty organizowane przez uczelnie czy organizacje z prezentacjami, pokazami lub ciekawe miejsca gdzie można z klasą pojechać i pokazać ciekawostki matematyczne?
Wiem, że są ciekawe muzea matematyczne w Niemczech, a czy w Polsce coś takiego funkcjonuje? Czy organizował ktoś już tego typu wycieczki?
zawsze można pojechać na Politechnikę Gdańską. U mojego syna w klasie dzieci miały taką wycieczkę. Co prawda nie jest to jakis super wyjazd, ale mimo wszystko warto:) Organizacja wycieczki to kwestia umówienia sie z administracją.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum