maja75
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wiek: 36 Dołączyła: 25 Sie 2008 Posty: 28 Skąd: podlaskie
Post nr 1, Wysłany: 2008-10-23, 13:07 Kartotek do omówienia próbnego egz. gimnaz. z j. obcych
Witajcie
Jak u Was wyniki z próbnego egzaminu gimnazjalnego?
W mojej klasie wynik ogólny 28,4p. nie jest za wesoło ale chyba i nie tragicznie, uczniowie przystąpili praktycznie bez przygotowania, nie mieliśmy za dużo materiałów przygotowujacych do j. niemieckiego, więc uczniowie podeszli do niego praktycznie bez przygotowania, myślałam, że troszkę lepiej im pójdzie.
A teraz muszę omówić ten próbny egzamin, w związku z tym mam pytanie, czy może ktoś ma kartotekę do omówienia próbnego egz. gimnaz. z j. obcych z j. niemieckiego czyli schemat standardów wymagań, rozpisanych na umiejętności i zadania ?
Moze jakiś link podeślecie ?
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 3, Wysłany: 2008-11-04, 19:03
Nie było żadnych wytycznych, więc ja też sama kombinuję z analizą. Korzystam z EXCELA licząc średnie i określając łatwość i trudność poszczególnych zadań.
Wiek: 27 Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 34 Skąd: małopolskie
Post nr 5, Wysłany: 2008-11-12, 19:38
no w moich klasach średnie nie są za wesołe..:/ 27.4 oraz 23.8 MASAKRA!ale...to nie ja bede się przejmować pod koniec roku.. no ja też bym się za jakieś wskazówki nie obraziła..a waszym zdaniem czy coś było nie tak na tym egzaminie z angielskiego? wszystko było ok?
pozdrawiam!
_________________ “People that hate cats, will come back as mice in their next life”
Post nr 6, Wysłany: 2008-11-12, 22:08
Wyliczyłam już średnie każdego pytania (w EXCEL-u). Jeżeli średnia pytania jest wyższa niż 0,7 to pytanie określa się jako łatwe, a jeśli mniej niż 0,5 to pytanie ma miano trudnego. We wnioskach napisałam, że więcej czasu poświęcę na pracę w obrębie ... (pytania, które okazały się trudne dla uczniów), a utrwalać będę umiejętności, z którymi poradzili sobie bardzo dobrze (okazały się łatwe).
Nawet mi ładne tabelki wyszły
ja mam cos na wzor takiej kartoteki - prześle na e-mail jesli ktos jeszcze zainteresowany ( tabele nie sa doskonale, sama to dostalam od innego nauczyciela, ale mi sie jednak nie przyda)
Post nr 8, Wysłany: 2009-01-04, 21:09
lieblingin dzięki za kartotekę
W styczniu następny próbny, a na dodatek po jesiennej wizytacji mam zalecenie przeprowadzić próbny w klasie 2 na koniec I-go semestru - więc kartoteki się przydadzą.
Post nr 11, Wysłany: 2010-02-10, 16:17 Analiza próbnego egzaminu gimnazjalnego z języka angielskieg
witam,
czy ktoś z was robił może analizę egzaminu gimnazjalnego z języka angielskiego?
dyrekcja poprosila zebym ja to zrobila, a ja coz... jestem stazystka, nie znam sie na tym i nie wiem jak to ma wygladac.
czy moglby ktos przeslac mi na maila twoja analizę?? bylabym wdzieczna...
moj mail: konto-tymczasowe@wp.pl
kamilap
Wiek: 26 Dołączyła: 29 Sie 2009 Posty: 5 Skąd: kujawsko-pomorskie
Post nr 12, Wysłany: 2010-02-10, 20:26
Mam ten sam problem, jak dostanę analizę na maila, zeszłoroczną, to prześlę. A nie pytałaś innych nauczycieli jak to robią?
ala.forum
niestety moja kolezanka po fachu nie jest zbyt pomocna, niby robila takie analizy w zeszlych latach ale " gdzies je rzucila i nie wie gdzie sa", takze lipa... niestety komunikacja miedzy nami nie jest zbyt dobra...
dyrekcja na moje pytanie jak to m wygaldac powiedziala zeby zrobila tak jak potrafię....
Ja robię analizy w ten sposób, że zbieram dane liczbowe. Wyłapuje, które zadania wypadły najsłabiej (te poniżej 50%). Patrzę jakie umiejętności dane zadania sprawdzały i na plenum przedstawiam te 3-4 zadania oraz wnioski co i jak należy w przyszłości poprawić. Grono dostaje najważniejsze informacje w 5 minutowej pigule, bez zbędnego nudzenia o cyferkach, staninach czy innych duperelach. Kogo to obchodzi poza językowcami, którzy mogą sobie sami brnąć w szczegóły?
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum