aculatraxas
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 24 Dołączyła: 09 Paź 2010 Posty: 10 Skąd: mazowieckie
Post nr 1, Wysłany: 2011-03-21, 12:12 dodatkowe podręczniki
Od września zaczęłam pracę w gimnazjum pracuję na książce Longmana jednak chciałabym aby uczniowie otrzymywali również dodatkowe zadania z innych książek, oczywiście związanych z danym tematem.
I tu moje pytanie.
Jakie książki do języka angielskiego według Was są najlepsze. Jako, że to mój pierwszy rok to nie za bardzo orientuję się w dodatkowych materiałach. Owszem mam jakieś swoje stare podręczniki. Jednak chciałabym abyście mi poradzili z jakich Wy korzystacie lub jakie według Was są najlepsze
Ja zazwyczaj szukam materiałów w necie, ewentualnie korzystam z egzemplarzy okazowych - zawsze coś można znaleźć. Ze swoich starych podręczników rzadko kiedy korzystam, bo są już trochę 'oldschoolowe"dla dzieciaków. No chyba że są jakieś zadania warte uwagi, bo kilka takich można w nich znaleźć.
jolapuma
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 28 Dołączyła: 06 Sty 2011 Posty: 16 Skąd: mazowieckie
Post nr 3, Wysłany: 2011-03-21, 19:56
najlepiej jak sama coś przygotujesz - będzie idealnie dopasowane do potrzeb twoich uczniów bo ty najlepiej znasz ich zasób wiedzy. ja w ten sposób zawsze tworzę dodatkowe materiały
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum