Witam Państwa,
Słyszałam, że w zeszłym roku wynik egzaminu gimnazjalnego nie był brany pod uwagę podczas rekrutacji do liceum. Czy sprawy będą się miały podobnie w tym roku? Gdzie mogę znaleźć informacje na ten temat?
W tym roku szkolnym również.
Nie oznacza to jednak, że w przypadku uzyskania takiej samej ilości punktów za egzamin gimnazjalny (bez języka) oraz za świadectwo i ograniczonej ilości przyjęć, szkoła nie zwróci również uwagi na wynik egzaminu gimnazjalnego z języka. Mając do wyboru dwóch kandydatów z taką samą ilością punktów i tylko jedno miejsce, wybierze raczej tego, który uzyskał więcej punktów w części dotyczącej języka obcego.
Witam! Czy znacie może jakieś oficjalne informacje na temat zadań otwartych w tegorocznych testach z języka obcego? Z tego co wiem szkolenia kandydatów na egzaminatora są nadal zawieszone, osoby z uprawnieniami egzaminatora nie były powoływane do sprawdzania prac w kwietniu 2010, z czego wynika, że egzamin będzie miał formę taką, jak w zeszłym roku.
Czy słyszeliście już o proponowanych zmianach na egzaminie od 2012? Dowiedziałam się o nich z zaproszenia na konferencję Longmana, więc poszperałam i znalazłam: www.oke.krakow.pl/inf/filemgmt/visit.php?lid=2277
Może pomalujemy sypialnię (znaczy ja maluję, a Małgosia wkłada do pralki zasłony)
Może byśmy zrobili gofry (znaczy ja robię ciasto i wypiekam, a Małgosia psika bitą śmietaną)
Może byśmy przesadzili te drzewka (znaczy ja wykopuje trzy brzózki, bo się koncept na ogrodzie zmienił i targam już spore drzewka w drugi kąt gdzie wkopuje do ziemi, a Małgosia podlewa).
Za to Małgosia pięknie opowiada co już zrobiliśmy w domu i jego okolicach. Tak Małgosie są z natury pracowite
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
A ja się pochwalę (bo nie było okazji), że mój uczeń, którego prowadzę od początku (SP 4-6 i Gimn 1-3) zdobył na tegorocznym egzaminie z języka 50/50:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum