martanowakster
Przedmiot nauczania: język angielski
Post nr 1, Wysłany: 2007-08-10, 05:19 testy końcowe gimnazjum angielski
hej
czy słyszał ktos juz o publikacjach czy sie ukazały na temat testów sprawdzających umiejetnosci ucznia klasy 3 gimnazjum.
oprócz nauki w podstawowce dostałam kilka godzin w gimnazjum i chcialabym ich rzetelnie przygotowac
pozdrawiam i milego weekendu
Post nr 3, Wysłany: 2007-09-14, 20:12 egzamin komptencyjny z angielskiegow klasie szóstej
czy ktoś wie, coś na temat egzaminu komptencyjnego z języka angielskiego w klasie szóstej. Taką nowość przekazał mi dyrektor. Jak ktoś o tym słyszał prosze napisać, albo dać linka do strony na ten temat, albo dać jakieś wskazówki z czego dokładnie ma być taki egzamin? Taki jak w gimnzajum? (słuchanie, pisanie, czytanie) czy może jeszcze jakas gramatyka? Pozdrawiam
Przedmiot nauczania: język niemiecki,bibliotekoznawstwo
Wiek: 34 Dołączyła: 23 Sie 2007 Posty: 617 Skąd: lubelskie
Post nr 4, Wysłany: 2007-09-15, 11:16
A w ogóle taki egzamin ma miejsce w klasie 6?Pierwsze słyszę i to na dodatek z języka angielskiego? W mojej szkole nie ma angielskiego w 4-6 tylko niemiecki no to jak może być z angielskiego?
Podobno ma byc pierwszy raz, i sama dowiedziałam się o tym parę dni temu. O ile zostałam dobrze poinformowana przez mojego dyrektora to ma się on odbyc na poczatku czerwca i ma być w celu dokonania podziału uczniów w gimnazjum (chyba zamiast pisania tego testu kwalifikacyjnego w pierwszym tygodniu nauki w klasie pierwszej). Ale przeszukałam wszystkie ustawy MEN i inne tego typu i nic. 0 informacji na ten temat. Wszędzie tylko informacje o egzaminie na koniec gimnazjum (bo to też nowość w tym roku). Jeżeli ktos coś słyszał na ten temat prosze informcję.
dziękuję i pozdrawiam
Przedmiot nauczania: język niemiecki,bibliotekoznawstwo
Wiek: 34 Dołączyła: 23 Sie 2007 Posty: 617 Skąd: lubelskie
Post nr 6, Wysłany: 2007-09-17, 16:31
Myslę,że nic nie znajdziesz na ten temat bo nie ma po prostu żadnego rozporządzenia. A co do dyrektora, to może jest źle poinformowany.Wiem cos na ten temat bo i moja szanowna dyrekcja często nie orientuje się w przepisach...
basia.si
Post nr 7, Wysłany: 2007-09-20, 21:59
W mojej szkole robimy testy kompetencji począwszy od klasy trzeciej aż do szóstej. Ale jest to nasz wymysł, stosujemy go jako rodzaj sprawdzenia siebie i uczniów, analizujemy wyniki tylko dla siebie.
Post nr 8, Wysłany: 2007-09-24, 20:47 test z angielskiego po gimnazjum
Niedawno zaczęłam pracę w szkole, w gimnazjum, jakoś idzie ale... no właśnie książka to shine 1, 2, 3, nie bardzo mi się podoba no ale teraz nie zmienię. Mam drugie i pierwsze klasy, czy ktoś może wie jak ma wyglądać egzamin gimnazjalny z języka obcego?? Gdzie można znaleźć takie informacje. Bardzo proszę o pomoc
Midak
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 9, Wysłany: 2007-09-25, 12:27
Proponuje wejs na wsipnet.pl lub poprostu :tu sa tam informacje dotyczace egzaminu oraz przykladowy test chyba...
alicja24
Post nr 11, Wysłany: 2007-11-20, 09:45
Midak- bardzo dziekuję za ta stronke z informatorem- wszedzie juz szukalam jakichkolwiek informacji na ten temat ale się nie doszukałam.
to moj pierwszy post na tym forum, dopiero sie zarejestrowalam, aby tobie podziekowac:)
mam nadzieje ze jakos sobie bedziemy wzajemnie pomagac, pozdrawiam
[ Dodano: 23 Listopad 2007, 18:49 ]
witam ponownie nauczycieli języka angielskiego w gimnazjum
mam do was pytanie- czy macie zamiar zrobic w tym roku egzamin próbny w obecnych 2 klasach????
ja wchodząc na stronke która podala moja przedmowczyni, sciagnelam sobie ten informator oraz przykladowy test.
wlasnie skonczyla kopiowac ten test do worda, wycinac tranckrypcje i wklejac obrazki ( duzo roboty). mam zamiar zrobic moim 2 klasom ten test, zobaczymy jak wypadnie...
sporo tam sluchania, ale chyba jak im przeczytam to nie bedzie duzej roznicy?
piszcie co zamierzacie...
[ Dodano: 23 Listopad 2007, 18:50 ]
aha, gdybyście jeszcze gdzies natkneli sie na taki przykladowy egzamin to bardzo prosze o linki, inaczej trzeba bedzie im probne samemu ukladac
Ja mam zamiar zrobić im (drugim klasom) test w marcu... czarno widzę niestety. Ale ćwiczę z dzieciakami słuchanie i czytanie może jakoś będzie. Zobaczymy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum