_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
magdalenkajulia
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 32 Dołączyła: 15 Cze 2010 Posty: 61 Skąd: zachodniopomorskie
Post nr 94, Wysłany: 2010-09-16, 17:02
Jolly Roger napisał/a:
a samorządy lokalne skąd wezmą pieniądze?
jak to skąd - z kontowni dokładanie nam godzin i obowiązków przychodzi wszystkim rządzącym z niezwykłą łatwością, a jak mają sypnąć groszem, to już problem, tak? mnie nie płacą za planowanie budżetu gminy, więc nie poczuwam się do udzielania rzetelnej odpowiedzi na to pytanie. to ich (samorz. lok.) problem, nie mój. za pracę należy się płaca, nikt nie lubi harować za darmo.
[uczeń]aniagdansk24
Przedmiot nauczania: Inne
Post nr 95, Wysłany: 2011-08-31, 09:59 godziny karciane POMOCY!!!!
Witajcie. Pracuję od roku-jestem wychowawcą świetlicy szkolnej w podstawówce. Rok temu prowadziłam koło plastyczne i turystyczne. Pani, co ze mną prowadziła turystyczne odeszła z pracy i nikt nie chce robić tego koła-bo było w soboty. Sama nie moge bo jak się zapisze 20 osób to sama nie moge z nimi jechać na wycieczke po okolicy.
Szukam pomysłów na koło-odpadają koła przedmiotowe typu muzyczne, informatyczne, historyczne... oraz wyrównawcze. Zupełnie nie wiem co mam robić. Myślałam o kole fotograficznym ale czy dzieci maja aparaty cyfrowe? Co z dziećmi, które nie mają-poczują się gorsze a też chciałyby się zapisać. Mam mieszane uczucia co do tego wszystkiego. Dodam, że pracuję od 11-17 CODZIENNIE PRZEZ CAŁY ROK. To już mnie wykańcza.... bez komentarza, walczyłam o zmiane godzin-nic nie dało
Basso profondo
Post nr 96, Wysłany: 2011-08-31, 10:32
aniagdansk24 napisał/a:
Sama nie moge bo jak się zapisze 20 osób to sama nie moge z nimi jechać na wycieczke po okolicy
To zrób selekcję wg jakichś kryteriów i przyjmij 15 osób. Wystarczy trochę pomyśleć
_________________ Nemo suo iure uti debet, ut alteri laedat.
[uczeń]aniagdansk24
Post nr 97, Wysłany: 2011-08-31, 12:08
niby tak ale to tak fajnie powiedzieć 5 osobom że wy nie jedziecie bo za dużo juz jest osób? z koła korzystaja wszyscy chętni.
Jeśli się tak nie da, to niechaj któryś z rodziców zaopiekuje się grupą turystów.
Ograniczenie liczebności uczestników wynika z przepisów prawa, więc nei trzeba sie zbytnio gimnastykować by im to tak fajnie powiedzieć, by zrozumieli.
matmanamaksa
Przedmiot nauczania: Matematyka
Ograniczenie liczebności uczestników wynika z przepisów prawa
Z jakiego prawa?
[uczeń]aniagdansk24
Post nr 100, Wysłany: 2011-08-31, 12:50
może w Waszych szkołach rodzice chcą współpracować bo w naszej najlepiej dzieci oddaliby do świetlicy w soboty aby mieć święty spokój. Rodzic nie będzie chciał latać po lesie z grupka uczniów.
[uczeń]aniagdansk24
Post nr 101, Wysłany: 2011-08-31, 12:52
wpadłam na pomysł koła "Gry i zabawy logiczne" czyli różnego rodzaju rebusy, kalambury, krzyzówki itd. oczywiście to dla dzieci młodszych- klasy I-III
Basso profondo
Post nr 102, Wysłany: 2011-08-31, 14:04
aniagdansk24 napisał/a:
z koła korzystaja wszyscy chętni
Więc to właśnie możesz zmienić. Niech decydują wyniki w nauce i jakieś inne, wychowawcze, kryteria.
Decyzji dyrekcji, czy RP, nauczycieli, a może wspólnej, to chyba nieistotne, że właśnie 1 opiekun jest wystarczający dla grupy nie większej niż 12 osób.
Basso profondo
Post nr 104, Wysłany: 2011-09-01, 09:42
Skąd wziąłeś 12?
Liczba opiekunów ma być taka, by zapewniała bezpieczeństwo i właściwą realizację planu wyjazdowych zajęć biorąc pod uwagę wiek, stopień rozwoju, stan zdrowia itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum