joasia22
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 26 Dołączyła: 16 Sie 2008 Posty: 16 Skąd: dolnośląskie
Post nr 1, Wysłany: 2008-08-17, 21:00 Sylvie Dolakova. Playing English. Gry i zabawy z językiem
Witam wszystkich:) ostatnio znalazłam tą książkę "Playing English" Sylvie Dolakova i zastanawiam się nad jej kupnem. Jednak nie posiadam zbyt wielu informacji na jej temat (wyłacznie opis dostępny na stronach księgarni internetowych). Moze ktos z Was wie czy jest warta uwagi? pozdrawiam
ewkabca
Wiek: 24 Dołączyła: 27 Sie 2008 Posty: 5 Skąd: kujawsko-pomorskie
Post nr 2, Wysłany: 2008-08-27, 16:49 gry i zabawy - j. angielski
witam. już niedługo rozpocznę pracę w szkole podstawowej w klasach 1-4. mam problem gdyż bardzo chciałabym zainteresować dzieci językiem angielskim już od samego początku, w związku z tym proszę o pomoc!!!jakie gry i zabawy stosowaliście w w/w klasach? a może poleciłby mi ktoś jakąś książkę z której mogłabym się dowiedzieć więcej o uczeniu dzieci języka angielskiego w przyjemny i ciekawy sposób.
Ostatnio zmieniony przez renati23 2010-04-06, 10:14, w całości zmieniany 1 raz
Witaj
Gorąco polecam serie książek dla nauczycieli z wydawnictwa Oxford - Resource Books For Teachers
Ja np. mam Projects with young learners.
Książeczki są bardzo przydatne i wręcz kipią od pomysłów. Jest dużo materiałów do powielenia.
Poza tym obecnie na rynku tego typu książek jest bardzo dużo. Każde dobre wydawnictwo ma coś ciekawego w swej ofercie.
A więc wizyta w dobrej księgarni językowej na pewno okaże się owocna.
Powodzenia w pracy:-)
Post nr 4, Wysłany: 2008-09-12, 18:31 gry, zabawy z alfabetem dla 2 klasy sp
hej wszystkim! szukam i szukam! nie mam podrecznika jeszcze dla kl 2 wiec kombinuje z roznymi latwymi rzeczami, powtorkami itd;)
dzis zapoznalam dzieci z alfabetem nauczylam je piosenki, czy ktos zna jeszcze jakies moze zabawy, cwiczenia by wycwiczyc alfabet?
literowanie łatwych słów mysle ze problemem nie bedzie, ale chodzi mi o jakies fajne zabawy.
bede wdzieczna za jakies pomocne rady!;)
żeby być dobrym nauczycielem nie trzeba miec przygotowania pedagogicznego. Zwłaszcza gdy się spojrzy na jakość tego przygotowania, które teraz się oferuje.
Jednak zdziwiony jestem pytaniem o metodykę w październiku. W necie można znaleźć wiele pozycji odnośnie nauczania języka angielskiego wystarczy w google wpisać teaching albo tesl i potem po nitce do kłębka.
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
wiki1006
Wiek: 2009 Dołączyła: 26 Paź 2008 Posty: 4 Skąd: dolnośląskie
Post nr 12, Wysłany: 2008-10-28, 14:34
MAM UKOŃCZONĄ PEDAGOGIKĘ A Z ANGIELSKIEGO MAM KURS I ZE WZGLĘDU NA BRAK NAUCZYCIELI JESTEM ZATRUDNIONA ZA ZGODĄ KURATORIUM ALE WIDZĘ ŻE NIEKTÓRZY TYLKO POTRAFIĄ SIĘ MĄDRZYC!!!!
Przedmiot nauczania: język niemiecki,bibliotekoznawstwo
Wiek: 34 Dołączyła: 23 Sie 2007 Posty: 605 Skąd: lubelskie
Post nr 14, Wysłany: 2008-10-28, 17:43
Wiki z całym szacunkiem, ale postaraj się jak najszybciej uzupełnić kwalifikacje bo podejrzewam,że długo nie popracujesz jako nauczyciel angielskiego mając tylko kurs.
Post nr 15, Wysłany: 2008-10-28, 17:57
Wiki, jeśli można się dowiedzieć, w którym mieście/regionie są takie braki?
Sama szukałam pracy od maja i gdyby nie pomoc koleżanek, które dały mi znać, że nauczyciel poszedł na wychowawczy roczny u nich w szkole, to przerwałby mi się staż, bo niby takie braki anglistów, ale jakoś nigdzie nie potrzebowali. Dlatego ciekawi mnie, gdzie te braki? Bo nie we Wrocławiu, jak widać. Niestety;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum