Awans zawodowy, publikacje nauczycieli, nauczyciele
Strona głównaForumSklep

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
j. angielski - materiały
Autor Wiadomość
vuem 

Post nr 91, Wysłany: 2011-06-29, 18:45   

siabadaba1 napisał/a:
Wątek otwarty, w celu
zareklamowania konkretnej oferty chyba... :mrgreen:

SZYSZKA88 

Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 92, Wysłany: 2011-11-01, 14:34   samodzielna nauka - osoba dorosła

Kochani,

Znajoma z pracy poprosiła mnie o poradę dotyczącą samodzielnej nauki angielskiego. Otóż, chce ona uczyć się sama od podstaw (jest to kobieta w średnim wieku, raczej ambitna i sumienna). Poradziłam jej najlepiej jak umiałam, ale nie mam większego doświadczenia w temacie, więc zapytam Was :) Macie może w zanadrzu jakieś ciekawe wskazówki, techniki itp? Może ciekawe materiały/książki do samodzielnej nauki, z których sami korzystaliście?

pozdrawiam ;)

kidsteach 

Post nr 93, Wysłany: 2011-12-02, 08:31   Strona do nauki angielskiego

Witajcie!

Wraz z dziećmi z róznych krajów tworzę stronkę internetową z materiałami do nauki języka angielskiego. Strona nazywa się Kids Teach Kids i zawiera materiały tworzone dla dzieci i młodzieży - właśnie przez dzieci. Ideą projektu jest to, żeby dzieci mogły dzielić się swoją wiedzą z innymi. Chcemy, żeby nasza strona była użyteczna dla innych, dlatego też chciałam się z Wami podzielić informacją o niej, być może ktoś z Was znajdzie na niej coś, co mu się przyda w pracy. Nie czerpiemy żadnych korzyści finansowych z tej strony i nie jest to żadna reklama, nie traktujcie zatem proszę mojej wiadomości jako spamu. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z materiałami. Nie ma ich jeszcze za wiele, jednak z czasem będzie ich przybywać. Jeśli przyda Wam się coś, co znajdziecie na stronie, będzie to dla nas ogromnym sukcesem.

Adres naszej strony: http://sites.google.com/site/kidsteachkidsproject

Pozdrawiam!

lida88 

Post nr 94, Wysłany: 2011-12-18, 20:27   

Witam. Może ktoś polecić jakieś tablice gramatyczne do angielskiego, których można używać w klasie.Gdzie kupić? może jakiś link do księgarni internetowej. mam problem ze znalezieniem:(
pozdrawiam

vuem 

Post nr 95, Wysłany: 2011-12-18, 21:01   

Googlarka pod hasłem typu plansze dydaktyczne wyrzuca coś takiego dla przykładu:

http://www.edusklep.pl/sz...2&typ=polecenie
http://www.oskarpomoceedu...gielski-plansze
http://pomocedydaktyczne....ex&cPath=455_79

marra 

Post nr 96, Wysłany: 2012-03-06, 17:12   lekcje angielskiego w sali komputerowej

witam,

Mam obowiązek prowadzic lekcje w sali komp (szkola podstawowa 4-6). Tylko, ze dopiero wróciłam do pracy po dłuzszej przerwie i nie wiem jak sie do tego zabrać. Czy są jakies strony gdzie mozna takie lekcje prowadzic?

michela 

Post nr 97, Wysłany: 2012-03-08, 19:14   

W internecie Jest wiele ćwiczeń interaktywnych i gier językowych, ale trzeba sobie to najpierw samemu przejrzeć. Ponadto są strony z ciekawymi artykułami i uczniowie mogą czytając je wykonać quiz przygotowany przez nauczyciela; można przygotować prezentację o państwie, jego kulturze i obyczajach. Można skorzystać też z płytek które są zamieszczane w podręcznikach ucznia lub z programów komputerowych dostępnych w bibliotece. Są też możliwości współpracy w ramach e-twinningu (Comenius)

marra 

Post nr 98, Wysłany: 2012-03-08, 19:35   

tak wiem, ze jest tego mnóstwo, wlaśnie chodzi mi o jakies konkretne adresy tych stron

vuem 

Post nr 99, Wysłany: 2012-03-08, 19:53   

Pracujesz na określonym programie, z konkretnym podręcznikiem.
Pomyśl o tych elementach lekcji, w których realizacji pomoże Ci komputer(y), projektor.
Pomyśl o elementach wizualnych - zdjęcia, materiałach graficznych, nagraniach wideo itp.
Znajdź do danej lekcji materiały dodatkowe w internecie, np. quizy online, strony internetowe.
"Poskładaj je do kupy", zaplanuj.

Jak pisze Marra jest tego tak dużo, że bez dokładniejszej informacji na temat tego co robisz tymi dzieciakami trzeba by Ci pół internetu wkleić ;)

Podaj szczegóły, napisz co masz na uwadze, co planujesz, co chciałabyś zrobić, ktoś pomoże...przerwa w pracy nie trwała od końca II wojny światowej, więc chyba nie oczekujesz gotowych scenariuszy rozpisanych co do sekundy ;)

mon.zam 

Post nr 100, Wysłany: 2012-03-09, 17:45   

http://www.macmillanengli...nteresting.html scenariusze zajęc z wykorzystaniem pracowni z dostępem do internetu.

marra 

Post nr 101, Wysłany: 2012-03-10, 16:33   

dzięki za macmillana

brynika 

Post nr 102, Wysłany: 2012-03-14, 19:48   Odkrycie Ameryki i pierwsze kolonie

Witam, może ktos poleci mi filmy o tematyce odkrycie Ameryki, pierwsze kolonie, Jamestown, Roanoke, Pocahontas itp. Chciałabym puścić je na kółku języka angielskiego w gimnazjum, więc żeby nie były bardzo brutalne lub z dużą ilością seksu :twisted:

karokaro80 
:)

Przedmiot nauczania: jęz. angielski
Post nr 103, Wysłany: 2012-03-22, 12:03   

"1492: Odkrycie Raju" z Gerardem Depardieu :)

http://www.film.gildia.pl...est_of_paradise
Behind the shelf.."

Odpowiedz do tematu