Post nr 2, Wysłany: 2008-04-24, 17:52 konkurs recytatorski
mam pytanie - czy znacie jakieś wiersze po angielsku które dzieci z klas 1-3 i klas 4-6 mogłyby recytować na konkursie recytatorskim? bardzo Was proszę o pomoc bo nie ma pojęcia jakie wierszyki wybrać - temat jest dowolny - czy mają to być jakieś długie wiersze czy poważne a może jakieś słynne? będę bardzo wdzięczna za pomoc! pozdrawiam!
Ostatnio miałam podobny problem i dla klas 1-3 wybrałam po prostu piosenkę, której się wcześniej uczyli tyle, że mieli ją powiedzieć
Chętnie poczytam o jakiś pomysłach
bardzo dziękuję za pomoc! jeśli ktoś jeszcze ma jakieś pomysły to chętnie skorzystam...
pamon
Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 25 Dołączyła: 30 Cze 2008 Posty: 2 Skąd: warmińsko-mazurskie
Post nr 6, Wysłany: 2008-06-30, 12:28 j. angielski - materiały
Ostatnio w internecie szukałam forum skierowanego głównie i jedynie do nauczycieli języka angielskiego. Niestety nie znalazłam. Postanowiłam je więc założyć, dlatego dzisiaj zapraszam wszystkich serdecznie do nowo-założonego forum, dzięki któremu zjednoczymy się i sprawimy iż nasza praca będzie wydajniejsza, a zarazem łatwiejsza ;]
Post nr 9, Wysłany: 2008-10-01, 13:05 zbiór metod nauczania języka angielskiego
Może dziwnie zatytułowałam ten post ale poszukuje takiej książki którą spotkałam kilka lat temu na studiach . Nie znam tytułu ani autora ale może ktoś skojarzy. Są tam zebrane wszystkie metody nauczania języka ( Silent Way, Direct Method, Suggestopedia, TPR i inne) sa one opisane, na czym polegają i jest podany przykład lekcji prowadzonej według tej metody. Kojarzycie coś takiego?
_________________ "Kto nabytą wiedzę pielęgnuje, a nową bez ustanku zdobywa, ten może być nauczycielem innych."
niebo77
Przedmiot nauczania: Język angielski|Zajęcia zintegrowane
Wiek: 35 Dołączyła: 21 Mar 2008 Posty: 111 Skąd: dolnośląskie
Post nr 10, Wysłany: 2008-10-01, 13:13
Może któraś z tych:
J. Harmer "The Practice of English Language Teaching"
L. Freeman " Teaching and Principles in Language Teaching"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum