Przedmiot nauczania: Język angielski
Wiek: 33 Dołączyła: 22 Sie 2010 Posty: 18 Skąd: małopolskie
Post nr 1, Wysłany: 2010-09-03, 17:43 Podręcznik dla 5- i 6-latków
Witam serdecznie.
Mam pytanie i prośbę o radę.
Z jakich podręczników uczycie dzieci przedszkolne właśnie w tym wieku?
Mam mieć angielski z taką mieszaną grupą. Będzie to tylko raz w tygodniu, więc obliczyłam ze jakieś 36 godzin na cały rok.
Jaki podręcznik/książeczkę polecilibyście w takiej sytuacji. Zależy mi też, żeby nie sprowadzał się on tylko do obrazków, ale żeby dzieci coś malowały, łączyły, wyklejały itp.
Zastanawiam się nad "Cookie and Friends A", ale nie wiem czy w tej sytuacji to dobry wybór.
Macie jakieś dobre rady dla mnie
Będę wdzięczna za każda sugestię.
rulez
Wiek: 26 Dołączyła: 06 Paź 2010 Posty: 2 Skąd: wielkopolskie
Post nr 2, Wysłany: 2010-10-07, 09:10 jezyk obcy w przedszkolu
witam,
mam pytanie odnośnie nauki jezyka obcego w przedszkolu, zaczynam tam a dyrektorka kazala mi sporzadzic umowe dla rodzicow czy robiliscie cos takie na czym to polega ja ucze jako osoba prywatna nie jako firma
odpiszczecie bardzo was prosze
Nie jesteś zatrudniona przez dyrektora przedszkola na podstawie umowy o pracę/zlecenia/o dzieło, tylko pozwolono Ci prowadzić działalność gospodarcza na jego terenie?
Działalność tę musisz zarejestrować.
Dla kilku godzin zajęć w tygodniu chyba się nie opłaca...choć to zależy pewnie od stawki.
rulez
Wiek: 26 Dołączyła: 06 Paź 2010 Posty: 2 Skąd: wielkopolskie
Post nr 4, Wysłany: 2010-10-07, 13:05
zatrudnili mnie na umowe o dzielo, tam sie nic nie odciaga to musze cos z tym zrobic?
mam pytanie odnośnie nauki jezyka obcego w przedszkolu
Ja również mam pytanie i zapytam:
Czy niektórzy językowcy czują się zwolnieni z obowiązku poprawnego i zrozumiałego posługiwania się językiem polskim?
Ten brak wielkich liter, polskich znaków, fatalna interpunkcja razi, zwłaszcza na forum nauczycielskim.
Chcecie uczyć, wymagać od uczniów, to może najpierw zacznijcie wymagać od siebie.
matysia123, nie bierz moich uwag tylko do siebie, bo takich przypadków jest tu znacznie więcej, ale mimo wszystko się do nich zastosuj.
Przedszkole Cię zatrudniło na umowę o dzieło. Przedszkole to odprowadzi Twój podatek do odpowiedniego urzędu skarbowego. W tej kwestii nie musisz nic robić.
Cytat:
a dyrektorka kazala mi sporzadzic umowe dla rodzicow
Jaką umowę dla rodziców niby dyrekcja kazała Ci sporządzić?
matysia123 napisał/a:
tam sie nic nie odciaga to musze cos z tym zrobic?
Jezu, dziewczyno, moich uczniów za taki język ustawiam do pionu.
Co to znaczy, że tam się nic nie odciąga?
Podatek jest potrącany, być może masz opłacana składkę ubezpieczeniową, choć niekoniecznie.
Koszty uzyskania przychodu wynoszą 20%, chyba że w ramach umowy korzystasz z praw autorskich i praw pokrewnych. Wtedy wynoszą one 50%. Ma to wpływ na wysokość naliczonego podatku.
Pisz po polsku lub angielsku...może nawet po rosyjsku - z niemieckim, czy Twoim językiem mogę mieć problemy.
I posłuchaj Malgali.
Uczysz języka, a ... wtei robocie nic nie odciaga od porawnosci wiec muisz cos zrobic...i to jak najszybciej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum