Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wiek: 24 Dołączyła: 19 Sie 2010 Posty: 217 Skąd: mazowieckie
Post nr 31, Wysłany: 2011-08-07, 11:38
Ja zrobiłam podobnie. Napisałam jeszcze, co udało mi się zrobić z uczniami, typu konkursy, projekty, itd., żeby pokazać, że sama też staram się zainteresować uczniów, ale dobrze wyposażona klasopracownia też jest b. ważna.
_________________ „Większość nauczycieli traci czas na zadawanie pytań, które mają ujawnić to, czego uczeń nie umie, podczas gdy nauczyciel z prawdziwego zdarzenia stara się za pomocą pytań ujawnić to, co uczeń umie lub czego jest zdolny się nauczyć”. Albert Einstein
McCorrado
Przedmiot nauczania: Język włoski
Wiek: 21 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 2 Skąd: kujawsko-pomorskie
Post nr 32, Wysłany: 2011-08-07, 21:34
Serdecznie dziękuje za odpowiedź : )
teraz tylko muszę się wziąć w garść i porządnie to napisać
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wiek: 24 Dołączyła: 19 Sie 2010 Posty: 217 Skąd: mazowieckie
Post nr 33, Wysłany: 2011-08-13, 11:14
Dostałam tyle plakatów Austrii, że chyba całą klasę, łącznie z sufitem mogłabym okleić:)
_________________ „Większość nauczycieli traci czas na zadawanie pytań, które mają ujawnić to, czego uczeń nie umie, podczas gdy nauczyciel z prawdziwego zdarzenia stara się za pomocą pytań ujawnić to, co uczeń umie lub czego jest zdolny się nauczyć”. Albert Einstein
Słuchajcie, kazano mi zdjąć flagi, które wisiały na tylniej ścianie w mojej sali, bo to - cytat - symbol narodowy i nie jest wskazane tak go eksponować - koniec cytatu. Normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera bo jeśli już "tak się upieram" to mam podać przepis, który na to pozwala! Ponadto miałam na biurku obrus w uśmiechnięte buźki amerykańskie i również kazano mi go zdjąć! Teraz tylnia ściana świeci pustkami a biurko odkrywa ile naprawdę ma lat... Pomóżcie, czy faktycznie trzeba na to przepis? Mi ręce opdały słysząc taką głupotę, ale zdjąć zdjęłam bo cóż innego mi zostało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum