Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 16, Wysłany: 2009-02-13, 19:05
Wiadomo, że głównym celem takich spotkań jest reklama wydawnictwa, ale zawsze można pogadać z uczestnikami, wymienić doświadczenia, dostać gratisy, czy skorzystać z rabatu w księgarni językowej
Post nr 17, Wysłany: 2009-02-13, 20:52
Ja również z chęcią wezmęudział w różnych szkoleniach i konferencjach (w następny weekend mam w sobotę z j.nimieckiego, a w niedzielę z kształcenia zintegrowanego). jeśli wiecie o jakiś ciekawych konferencjach metodychnych/szkoleniach etc. w woj. Zachodniopomorskim lub kujawskopomorskim (głównie interesuje mnie język niemiecki) to prosze napiszcie (a jak będą gratisy o już w ogóle super).
Bywam.
Spotkać się ze znajomymi. czasem coś ciekawego zobaczyć. przeważnie nic nowego i takie trochę utopijne są te lekcje pokazowe. Poza tym żeby załapac się na darmowy podręcznik i mieć kolejna płytke z piosenkami na lekcje dla małych dzieci.
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
A wydawnictwa które wydają książki do nauki języka niemieckiego? też robią takie konferencje metodyczne?
_________________ "Kiedy Bóg zapyta mnie na sądzie ostatecznym co dobrego zrobiłam w swoim życiu, odpowiem Mu, że spędziłam je z Tobą."
asia4183
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Post nr 21, Wysłany: 2009-03-10, 20:43
pewnie ze robia
np ja dostalam teraz od LektorKlett zaproszenie niby na spotkanie o nowej podstwie programowej
misiaczkowe nie wiem dokladnie z jakiej czesci zachodniopomorskiego jestes
ale wlasnie LektorKlett robi spotkanie 10.03 w slupsku a 18.03 w Koszalinie
poza tym w CEN w koszalinie 27 i 28 sa wiosenne warsztaty metodyczne i sa z jezyka niemieckiego
wejdz sobie na stronke cen.koszalin.edu.pl i tam jest zakladka wiosenne warsztaty metodyczne i jest napisane co i jak
ja czekam az WSZPWN cos zrobi bo w wiekszosci od nich mam podreczniki
wiem ze kolezanka ma czesto warsztaty z WSiP nawet mieli spotkanko z Superniania
misiaczkowe
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Post nr 22, Wysłany: 2009-04-19, 17:54
Dzięki za info, też dostałą\am to info mailem od wydawnictwa, ale mi niestety terminy nie pasowały. Ale byłam w Pile na prezentacji podr. wyd. Hueber.
Post nr 24, Wysłany: 2010-12-14, 22:16 przygotowanie do matury czy nauka języka obcego
Odświeżam temat i mam pytanie.
Jakiś czas temu (możliwe że nawet w tym roku) prawdopodobnie wyd. Hueber organizowało konferencję metodyczną na temat przygotowania do matury. Temat brzmiał mniej więcej: przygotowanie do matury czy nauka języka obcego. Czy ktoś z Was uczestniczył w tej konferencji? Może ktoś pamięta tego typu spotkanie i mógłby mi podać chociaż dokładny temat tej konferencji? Proszę o odpowiedź. To dla mnie ważne.
_________________ "Kiedy Bóg zapyta mnie na sądzie ostatecznym co dobrego zrobiłam w swoim życiu, odpowiem Mu, że spędziłam je z Tobą."
Przedmiot nauczania: Język francuski
Wiek: 58 Dołączyła: 12 Kwi 2010 Posty: 57 Skąd: wielkopolskie
Post nr 25, Wysłany: 2010-12-15, 18:00
Jeżeli jesteś stażystką, to w swoim planie masz na pewno oprócz samokształcenia też kursy i szkolenia, pokaż zawczasu szanownej dyrekcji zaproszenie, tym bardziej, że temat ładnie wybiega poza reklamę podręczników, co zazwyczaj jest clou programu takich spotkań i powiedz, że to przewidziałaś planując swój staż. Ja też biegałam na takie spotkania, chociaż do wydawnictw francuskich, i mimo, że oprócz podręczników nic innego nie dawali, łobuzy, to i tak warto było, bo zawsze jakieś inne, ciekawe metody pracy pokazywali, no i można poznać nowe podręczniki, wymienić się doświadczeniami,... same korzyści
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum