Dzień dobry wszystkim nauczycielom. Przepraszam ze niepokoje ale mam problem z kupnem podręcznika na korki.
Szukam jakiegoś dobrego podręcznika do języka angielskiego na korki. W szkole używam książki UpBeat i nie jestem z niej zadowolony, jest bardzo trudna i nudna dosyć(co 8 tematow czasami jest coś ciekawego w exam link). Szukam książki która nie jest za trudna, i odpowiednią do samodzielnej nauki na niskim poziomie zaawansowania. Zastanawialem się nad English exploler nowej ery, jednak mam wątpliwości. Prosze szanownych nauczycieli o doradzenie mi czegoś na moją miare.
Post nr 18, Wysłany: 2011-02-06, 13:43 siedmiotlatek książka na korki
Witam!
Za tydzień mam zacząć korki, a raczej naukę angielskiego przez zabawę z siedmiolatkiem, który od września idzie do szkoły. Jaką książkę możecie mi polecić dla takiego dziecka? Myślałam od Bugs World, Excellent albo Family and friends, jakie macie opinie na ten temat. Mam kilkuletnie doświadczenie w udzielaniu korków z angielskiego ale wiek ucznia przeważnie zaczyna się od 9 do 56 lat, jeszcze nie uczyłam siedmiolatka.
Z góry dzięki
Siedmiolatek ma się trzymać od książki jak najdalej. Sprawdź w jego podręczniku co ma w programie i utrwalaj poznawane wiadomości, a następnie w zalezności od możliwości rozbudowuj je.
Podręcznik niepotrzebnie generuje koszty, a poza naklejkami niewiele oferuje czego nie można zrobić bez podręcznika.
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
poszukaj na forum sa wątki o nauczaniu języka najmłodszych. Przecież nikt tu ci wykładu z metodyki nie zrobi.
W skrócie obrazki,obrazki, obrazki oraz wycinanki, śpiew, rymowanki, zabawa, zabawa, zabawa. Gramatyka intuicyjna i dużo rozmów.
_________________ We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free
dokladnie duzo zabaw, rymowanek, liczenie, kolory, czesci ciala z piosenkami..mozna jakies latwe ksiazeczki ale na zasadzie historyjki obrazkowe, wyklejanki..do dzieła;))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum