elizabeth a plan rozwoju zawodowego napisalas? niedlugo musisz go oddac...
elizabethmorgan
Przedmiot nauczania: Język angielski
Post nr 32, Wysłany: 2009-09-11, 16:43
Słuchajcie jestem juz po radzie. Powiem wam o co z tym chodzilo. To o czym pisałam wam to okazalo się byc programami nauczania- trzeba bylo podac program nauczania wybrany przez siebie dla klasy 1wszej idaca nowa podstawa programowa. Wybralam tez inny program dla klasy 4rtej. Bo poprzednie klasy miały jedna godzine tygodniowo i program którym szly nie uwzglednial programu kontynuacyjnego tylko początkowy. Dla klasy czwartej która ma ksiązkę Sky High 1 wybrałam program nauczania proponowany przez Longmana, czyli wydawce ksiązki.
W pozostalych klasach programy miały zostac jakie byly wczesniej, ale... okazalo sie ze poprzedni anglista ( sprawdzalam to w wykazie programow nauczania ubieglego roku) wpisał w ogole dla klas1-3 program nauczania przeznaczony dla klas 4-6! Jak to mozliwe??
Mowie to dyrektorce, a ona na to, zebym wybrala sobie jakis program nauczania dla tycvh klas i wpisała na tej karcie która trzeba bylo wypelnic.. No i teraz moje pytanie: czy jezeli ksiazki dla klas 1-3 mam z wydawnictwa Macmillan to wybrac program nauczania z tego wydawnictwa czy szukac czegos innego?
elizabethmorgan
Post nr 33, Wysłany: 2009-09-11, 16:51
I jeszcze jedna sprawa...
W klasach 1-3 ide podrecznikami z Macmillana Superword ( są trzy częsci). Przerobienie trzech części to przerobienie programu nauczania proponowanego przez macmillana. W szkole juz drugi czy trzeci rok zeby rodzice nie kupowali podrecznikow caly czas, zadecydowano ze bedzie sie w trzy lata przerabialo dwa podręczniki ( a wiec ta ostatnia częśc nie). I moje pytanie jest takie: jak mam zrealizowac program nauczania skoro nie bede przerabiala ostatniej ksiązki?? Z tego wynika ze musze sama tworzyc rozklady materialu i meczyc sie z wymyslaniem czegos nowego na zrealizowanie tresci nie objetych w ksiazkach 1-2? A to oznacza niemoznosc wydrukowania gotowego rozkladu materialu tylko sleczenie po nocach i wymyslanie samemu tematow itd...? Szlag mnie chyba trafi..
Przedmiot nauczania: język angielski
Post nr 35, Wysłany: 2009-09-11, 19:46
elizabethmorgan, jeśli korzystasz z podręczników Macmillan'a to najlepiej wybierz program tego samego wydawnictwa, ze względu na to, że podręczniki są dostosowane do realizacji dokładnie tego programu. Poza tym, w wielu szkołach jest tak, że w ciągu trzech lat przerabia się dwie książki, a nie trzy, także tym się nie przejmuj.
_________________ Desde que sinta a brisa fresca no meu cabelo
E ver o sol brilhar forte nas folhas
Nao irei pedir por mais.
Ricardo Reis
tigerlily
Wiek: 26 Dołączyła: 19 Wrz 2009 Posty: 1 Skąd: małopolskie
Post nr 36, Wysłany: 2009-09-19, 18:05
Mam w sumie podobny problem, dostalam taki wniosek i nie wiem co mam z nim zrobic, czy jesli korzystam z programu nauczania Melanie Ellis i spolki to musze ten wniosek wypelniac? I gdzie w ogole znajde jego tresc, pamietam ze kiedys ten program czytalam, ale teraz nie moge znalezc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum