Czy ma ktoś z was może nagranie i melodię piosenki "In der Wohnung" w formacie mp3 z podręcznika "der, die, das neu" dla klasy 4? Powinna być na płycie, ale na mojej jej nie ma, tylko sam tekst.
deutsch
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wiek: 25 Dołączył: 30 Lip 2010 Posty: 14 Skąd: kujawsko-pomorskie
Post nr 32, Wysłany: 2011-05-14, 14:16 FILMIKI NA LEKCJI JĘZYKA NIEMIECKIEGO
Macie może jakieś propozycje na lekcje j. niemieckiego z zastosowaniem filmików w gimnazjum? Czy wykorzystujecie jakieś filmiki na swoich lekcjach? Chodzi mi o takie, żeby były powiązane z różnymi działami z podręcznika.
Zacznij od gotowych materiałów (nie da się kupić jakiegoś zestawu ćwiczeń video?). Potem spróbuj znaleźć coś np. na youtube i sam dobierz materiał, skonstruuj ćwiczenia..
Internet daje mnóstwo możliwości.
deutsch
Przedmiot nauczania: Język niemiecki
Wiek: 25 Dołączył: 30 Lip 2010 Posty: 14 Skąd: kujawsko-pomorskie
Post nr 34, Wysłany: 2011-06-03, 11:08 Treffpunkt Berlin DVD LektorKlett
Korzystacie może z filmików Treffpunkt Berlin z LektorKlett?
Post nr 35, Wysłany: 2011-09-09, 19:00 Ćwiczenia językowe w internecie
Witam. Uczę niemieckiego między innymi w gimnazjum. Jak wiadomo, z języka (zwłaszcza obcego) ćwiczeń nigdy za wiele. Znacie jakieś dostępne za darmo lub za niewielką opłatą ćwiaczenia online?
Nie wiem na ile sprawdzona jest ta strona, ale czasem korzystam z tego serwisu, zarówno jeśli chodzi o niemiecki, jak i angielski. Ćwiczenia też się tam znajdują.
http://www.niemiecki.ang.pl/
Za darmo nie ma nic. Ale za niewielką opłatą (znaczy musisz mieć papierowe ćwiczenia) znajdą się dla uczniów ćwiczenia choćby na wispnecie (www.wsipnet.pl). Masz tam ich całe cykle Aha Neu! Na razie niewiele, ale rośnie (ilość znaczy). Chyba że szukasz czegoś innego.
To stara prawda ...ale Internet jest pełen stron oferujących zupełnie za darmo ćwiczenia językowe.
Samo googlnięcie hasła "deutsch lernen online" daje ponad 2 mln wyników.
Wiem, że niestety źródła materiałów do niemieckiego są uboższe niż anglojęzyczne, ale jestem przekonany, że lepiej jednak najpierw poszperać, a potem ewentualnie reklamować płatne...mam nadzieję, że nie jesteś tu służbowo
Post nr 39, Wysłany: 2011-12-08, 17:33 Super sposób na naukę języka niemieckiego POLECAM!!!
Witam wszystkich, chciałbym wam polecić stronę na która natrafiłem całkiem przypadkiem.
Uczę się języka niemieckiego i czegoś takiego szukałem, obecnie mieszkam w Niemczech i język niemiecki jest mi potrzebny na co dzień. Metoda nauki jest bardzo prosta wystarczy czytać parę razy i wchodzi do głowy, a dzięki kolorom łatwo zapamiętamy der, die, dasy.
Polecam wszystkim którzy uczą się niemieckiego, oto link do strony www.e-derdiedas.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum