A dlatego, że Wrzask podał swojego maila, napisał jednego posta i tyle go widzieli. Forum to miejsce wymiany - obustronnej, a nie jednostronnej. A ten użytkownik chce, by ktoś podał mu gotową pracę po prostu, nie zamierza sie udzielać.
W 100%się zgadzam i dlatego jako że mam takie możliwości usunęłam jego adres mail w poście. Jak ktoś chce być św. Mikołajem to może do wrzask, napisać na podany przy rejestracji mail lub wysłać mu prywatną wiadomość
Post nr 17, Wysłany: 2007-11-04, 11:19 Problem z książką...
Witam, uczę pierwszy rok w gimnazjum i mam mały problem. Otóż dostałem pięć klas trzecich, w tym roku będą one pisały test, a ja chciałbym je jak najlepiej do tego przygotować. Problem tkwi w tym, że mieszkam w dosyć małej miejscowości i mam problem z dostaniem podręcznika nauczyciela z serii "Adventures Intermediate" wydawnictwa Oxford. Właśnie dlatego zwracam się z proźbą, gdyby ktoś był w stanie, przesłanie przynajmniej skanów testów na email: sadoos@o2.pl. Uważam, że mogłyby one, bardzo mi pomóc, w pisaniu testów dla uczniów.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Przedmiot nauczania: język polski, terapia pedagogiczna, bibliotekoznawstwo
Wiek: 28 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 3303 Skąd: Górny Śląsk
Post nr 22, Wysłany: 2007-11-04, 11:38
Sados wpisz w wyszukiwarce nazwę podręcznika, wydawnictwo. Wyskoczy Ci kilkanaście adresów księgarni internetowych. Wybierz np. najtańszą . Nie musisz płacić przez internet, a na przykład za zaliczeniem pocztowym- otrzymasz paczkę, sprawdzisz, czy to ta książka, którą zamówiłeś i zapłacisz listonoszowi
Post nr 23, Wysłany: 2007-11-04, 12:45 Re: Problem z książką...
Sados napisał/a:
Witam, uczę pierwszy rok w gimnazjum i mam mały problem. Otóż dostałem pięć klas trzecich, w tym roku będą one pisały test, a ja chciałbym je jak najlepiej do tego przygotować. Problem tkwi w tym, że mieszkam w dosyć małej miejscowości i mam problem z dostaniem podręcznika nauczyciela z serii "Adventures Intermediate" wydawnictwa Oxford. Właśnie dlatego zwracam się z proźbą, gdyby ktoś był w stanie, przesłanie przynajmniej skanów testów na email: sadoos@o2.pl. Uważam, że mogłyby one, bardzo mi pomóc, w pisaniu testów dla uczniów.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
zakupy przez internet sa bezpieczne, nawet jak placisz przelewem. Szawal to duza siec ksiegarni jezykowych w calym kraju i nie mialem z nimi problemu.
_________________ - Co ciekawego mozna robic w Opolu?
- Mozna jechac do Wroclawia
alicja24
Przedmiot nauczania: język angielski
Post nr 24, Wysłany: 2007-11-21, 16:46 jaki podręcznik dla klas 4-6 język angielski???
mam wielką prosbe, pomozcie jesli mozecie!!!
w tym roku zaczelam prace w nowej szkole i poprzedni nauczyciel wybral dla klas 4-6 podreczniki Superkids.
uwazam ze te podrecziki to porażka - superkids 1 jeszcze moze byc, ale superkids 2 i superkids 3 to smietnisko gramatyki i to wszytsko
jest tam troche slownictwa , ale w kazdym temacie, na kazdej stronie jest jakis nowy czas.
np z superkids 2 , juz na 2 stronie jest pomieszanie czasu Present Simple i Past Simple, pojawiaja sie czasowniki nieregularne o ktorych uczniowie w 5 klasie nie maja pojecia, bo w klasie 4 robili tylko kolory, liczby, i podstawowe slowka.
jaka ksiazke polecacie? musze z tych zrezygnowac bo z nich nie da sie uczyc, dzieci nic z nich nie rozumieją, ja nie moge im co lekcja wprowadzac gramatyki, 3 czasow, i od razu strony biernej bo oni sie zupelnie zniechęca do jezyka!!
bardzo prosze, polećcie jakis dobry przysteny podrecznik dla takich dzieciakow
Hej alicja24. Ja pracuję na podręczniku "Fallow me" ( jest dość przystępny dla młodzieży z upośledzeniem umysłowym,więc myślę,że dzieciaczki w normie też z niego skorzystają).Jest naprawdę prosty, łatwy i kolorowy:) Do podręcznika można dokupić ćwiczenia:)Pozdrawiam:)
A ja w klasach 4-6 mam Sky1,2,3.. Super podręcznik. Polecam każdemu.Dużo słownictwa, przystępnie zrobina gramatyka. Moi uczniowie bardzo lubią ten podręcznik
_________________ "Kto nabytą wiedzę pielęgnuje, a nową bez ustanku zdobywa, ten może być nauczycielem innych."
Popieram, szary wilku Też mamy Sky'a, fajna rzecz, dzieciaki go lubią. Mało tego, nawet z dzieciakami integracyjnymi mogę na nim pracować, bo ejst w ćwiczeniach mnóstwo pomocnych ilustracji! Gramatyka przystępnie wprowadzana, z humorem.
Mam taki sam problem. Chcę zrobić sprawdzian uczniakom z pierwszej ( progress 2 ), a książkę pożyczyłem koleżance. Mogę kogoś prosić o pomoc?
ah1011
Przedmiot nauczania: język niemiecki
Post nr 29, Wysłany: 2008-01-07, 20:01
A ja nie mogę pojąć, dlaczego nauczyciel nie układa sam testu, tylko korzysta z książek z testami... straszne wygodnictwo... a poza tym do gotowych testów, to uczniowie mają dostęp (w ten czy inny sposób), więc nie ma sensu robić takich testów.
Ja zawsze sama układam testy...
Bobi42
Przedmiot nauczania: j. angielski
Post nr 30, Wysłany: 2008-01-07, 22:37
A ja się dziwię mojemu poprzednikowi (Ah1011) , że ma pretensje do nauczyciela a nie do wydawnictwa Macmillan. A dlaczego ma układać sam testy, jeśli wydawnictwo mu je zabezpiecza? Dlaczego wyważać otwarte drzwi? Niestety to jest jeszcze "stare myślenie" niektórych koleżanek - kolegów, którzy nie traktują wydawnictwa jak podmioty, które świadczą usługę. A wiadomo - zła usługa, zmieniam usługodawcę. Nikt tu nikomu łaski nie robi. Zacznijmy się szanować jako nauczyciele. To wydawnictwa mają do nas dzwonić, pukać i oferować a nie odwrotnie. Przemyślcie to co poniektórzy ...
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum